Un adolescent de 14 ani, atacat de urs pe Transfăgărășan. Care este starea băiatului, a fost emis mesaj RO-alert
O nouă zi, un nou incident în care este implicat un urs. Conform autorităților, a fost emis mesaj RO-Alert, conform căruia un adolescent de 14 ani a fost atacat de urs pe Transfăgărășan. Ulterior, autoritățile au făcut precizări cu privire la care este starea băiatului.
Un adolescent de 14 ani a fost atacat de urs pe Transfăgărășan
În cursul acestei zile, conform autorităților, în zona Transfăgărășan a avut loc un nou incident, conform ISU Argeș. În acest caz, e pare că un adolescent de 14 ani a fost atacat de urs pe Transfăgărășan, ulterior fiind emisă și o avertizare de tip RO-Alert.
Au fost sesizate imediat echipajele SMURD, care s-au deplasat la fața locului, medicii precizând și care este starea băiatului.
„Minorul a fost adus cu un autoturism până la un punct de unde a fost preluat de către paramedicii SMURD. Victima este conştientă şi prezintă o plagă la membrul superior stâng. Acesta este preluată de către echipajul SAJ”, a transmis ISU Argeș.
Incidentul s-a produs foarte aproape de Arefu
Din datele furnizate de autorități, tânărul ar fi fost atacat de animal în zona localității Arefu, fiind imediat semnalat incidentul la numărul de urgență 112. Așa cum precizam, a fost emis și un mesaj RO-Alert prin care populația din zonă era avertizată de prezența animalului.
În același timp, autoritățile au mai precizat că la fața locului au fost trimise echipaje de jandarmi montani, pentru a monitoriza zona.
„Sesizare de persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 14 ani, atacată de urs în comuna Arefu, pe Transfăgărăşan.
În zonă a fost emis un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei şi se deplasează pompierii şi un echipaj de jandarmi montani”, a transmis, marţi, ISU Argeş.
Incidentul de pe Transfăgărășan vine la nici 48 de ore de la un altul, ce a avut loc pe raza județului Brașov, unde cel puțin 2 persoane aveau să fie rănite de un alt urs.
Autoritățile locale trag semnale de alarmă și cer măsuri drastice
Numărul cazurilor de acest gen, așa cum spuneam, s-au intensificat, mai ales în zonele apropiate pădurilor unde aceste animale își aveau, în mod normal, habitatul. S-a ajuns aici, ca urmare a defrișărilor masive, a invadării spațiilor de hrană a acestor animale, precum și ca urmare a creșterii braconajului.
Cu toate astea, nu de puține ori autoritățile locale, de pe raza localităților unde au avut loc incidentele, au cerut guvernului și Ministerului mediului soluții și măsuri drastice.
Deși au fost promisiuni, multe dintre ele au rămas la stadiul de proiecte pe hârtie, în timp ce există mari riscuri ca oamenii să fie răniți, sau chiar mai grav, omorâți de animalele sălbatice.