Ultimul episod Game of Thrones, difuzat duminică. Sondaj: Milioane de americani se pregătesc să chiulească luni de la muncă

Autor: Iorgu Ianusi - 09:26, 19 mai 2019

Chiul în masă după ultimul episod din Game of Thrones – iată ce anunță un sondaj prezentat de CNBC. Realizat de Institutul Kronos pentru Forțele de Muncă, studiul arată că, după ce vor vedea pe HBO ultimul episod al celebrei serii, mulți americani vor intra într-o perioadă „de doliu”. Așa că vor avea nevoie de o pauză pentru a-și relua activitățile normale.

În această situație de tristețe post-serial s-ar afla 4,9 milioane de americani. Aceștia se gândesc să lipsească luni de la serviciu. Cei mai mulți ar urma să invoce motive medicale, arată studiul.

În plus, în noaptea de duminică spre luni vor lucra aproximativ 5,8 milioane de americani. Mulți dintre ei ar intenționa să ceară o zi liberă pentru a scăpa de următoarea tură. Alții vor insista să lucreze de acasă.

Datele prezentate de CNBC arată că, în total, duminică noaptea și luni dimineață, peste 27 de milioane de americani care ar trebui să muncească vor fi „scoși din circuit”, adică vor căuta orice motiv numai să nu ajungă la treabă.

Game of Thrones: Fanii și-ar dori un final mai clar

Deși un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO, numeroși fani sunt dezamăgiți de ultimul sezon al producției. Din 9 mai, a fost lansată o petiție online numită „Refaceţi «Game of Thrones, sezonul 8» cu scenarişti competenţi”. Aceasta a fost semnată de peste 1 milion de fani ai serialului care vor ca finalul să fie unul clar.

Lansat în 2011, Game of Thrones a obținut numeroase premii, între care 47 la Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award.

Serialul a fost inspirat de seria de romane „A Song of Ice and Fire/Cântec de gheaţă şi foc”, de George R.R. Martin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI