Ultimele zile ale lui Dragnea: cum era era înainte să intre la închisoare, conform apropiaților

Liviu Dragnea, evaluat de un psiholog în închisoare

Înainte să ajungă după gratii, nu știau mulți ce se afla în sufletul lui Liviu Dragnea. Știam doar că era dezamăgit de rezultatele alegerilor europarlamentare, dar acum am aflat mai mult.

În perioada în care s-a aflat la șefia PSD, Liviu Dragnea a devenit sinonim cu tot ce este rău în politica din România. Liderul partidului de guvernământ a distrus justiția din țara noastră și, în final, a fost condamnat cu executare doar pentru o parte infimă din fărădelegile sale. Până și membrii de frunte ai Partidului Social Democrat, care au activat sub Dragnea, au recunoscut după condamnarea acestuia, că a sacrificat partidul pentru binele lui. A sperat până în ultima secundă că va scăpa de condamnarea și a făcut tot ce era posibil ca acest plan să se materializeze.

Mulți PSD-iști sunt de părere că înfrângerea suferită de PSD la alegerile europarlamentare a fost de fapt un vot anti-Dragnea. Pentru a afla însă ce s-a aflat în sufletul lui Dragnea în weekendul dinaintea trimiterii după gratii, redactorii Hotnews au vorbit cu niște apropiați ai fostului lider PSD.

Mai multe surse social-democrate au confirmat că Liviu Dragnea nu a crezut că va fi condamnat. Sentimentul său se baza pe afirmațiile apropiaților săi influenți care l-au asigurat că judecătorii îl vor achita și nu va petrece nicio zi în pușcărie.

În seara dupa încheierea alegerilor, deși i s-a cerut demisia, Dragnea a refuzat să o facă. Le-a spus liderilor prezenți în sediul din Băneasa că nu demisionează și că duce până la capăt lupta cu „statul paralel”. Dragnea era convins și atunci că va fi achitat. Ultima declarație publică a PSD-istului trădează optimismul său nejustificat din acele momente

„Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut și ce nu am făcut și la fel o să o fac și acum, împreună cu colegii mei, dar eu nu îmi ausm astfel de lucruri nici pe Facebook, nici ascuns printr-o țară apropiată, ci într-o discuție serioasă în CEX”. Fusese întrebat de un jurnalist dacă demisionează.

În ceea ce privește lupta pentru putere din partid, ultima doleanță a lui Dragnea pentru dăncilă a fost ca aceasta să nu candideze la șefia partidului. În schimb, și-ar fi dorit să o vadă pe Lia Olguța Vasilescu în fotoliul care, până în acel moment, fusese ocupat de către el.

„Nu s-a putut vorbi cu el. Era foarte tăcut. De altfel, în ultimele trei săptămâni de campanie Dragnea era parcă rupt de realitate. A fost o perioadă de maximă tensiune pentru el. Se apropia decizia Înaltei Curți și știa că partidul stă prost în sondaje, dar a ținut toate cercetările sub cheie. Doar Darius Vâlcov, Codrin Ștefănescu și Ionel Arsene știau de un sondaj efectuat de profesioniști pe luna aprilie, care cota partidul cu 24,6%. Nimeni dintre liderii PSD nu a văzut acel sondaj. Pe ultima sută de metri a făcut campania furibundă cu Daea, când a aruncat în stânga și dreapta cu promisiuni și proiecte de lege. Nu a vrut să demisioneze nici în noiembrie anul trecut, nici în ultima clipă și a sacrificat partidul știind, trăind cu senzația că va fi achitat, liber”, au explicat sursele citate.
Sursa: Hotnews
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI