Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu Botez. Ce a transmis cu două zile înainte să moară

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu Botez. Ce a transmis cu două zile înainte să moară
Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu Botez

Tamara Buciuceanu Botez s-a stins din viață, marți, la vârsta de 90 de ani. Actorul Virgil Ogășanu a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale Tamarei înainte să moară. Actrița a spus că se simte bine și că speră ca în două zile să se întoarcă acasă.

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu Botez

Marea doamnă a teatrului românesc a fost internată la spitalul Elias din Capitală la începutul lunii octombrie, în urma unor probleme cardiace. Medicii au anunțat că actrița se simte bine, însă ulterior starea ei de sănătate s-a agravat. Chiar și în aceste condiții, Tamara Buciuceanu Botez și-a păstrat optimismul, iar într-o convorbire telefonică i-a transmis actorului Virgil Ogășanu că speră ca în două zile să se întoarcă acasă.

„Am vorbit în prima zi în care s-a internat la spital. „E, nu te lua după ăștia din ziare, pentru că mai exagerează. Sper ca în două zile să mă întorc, să fiu acasă”, mi-a spus ea. Apoi nu mi-a mai răspuns la telefon. Ulterior am vorbit cu nepotul ei, cu Mihai Constantin, și am aflat că situația e gravă, a făcut o complicație pulmonară. Se stinge o mare personalitate a teatrului românesc, peste care cade încă o dată o cortină de întuneric. Dumnezeu să o odihnească”, a declarat Virgil Ogășanu pentru Libertatea.

Medicii de la spitalul Elias au anunțat, marți, că starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez s-a agravat. „E într-o stare gravă. Este intubată şi ventilată mecanic, este într-o stare severă. Starea dumneaei s-a agravat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silviu Negoiţă.

La câteva ore după anunțul medicilor, actrița s-a stins din viață, la vârsta de 90 de ani. „Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, au precizat reprezentanții spitalului într-un comunicat.