Ultimele cuvinte ale lui Florin Condurățeanu. Ce a spus înainte să moară și cui

Ultimele cuvinte ale lui Florin Condurățeanu. Ce a spus înainte să moară și cui
Marea dorință a jurnalistului s-a îndeplinit

Florin Condurățeanu, sau „Țuțu” cum îi spuneau apropiații, s-a stins din viață ieri, la 71 de ani. Decesul ar fi survenit în urma unui stop cardiorespirator. Marele jurnalist s-a stins în brațele fiului său, Răzvan Condurățeanu. Breasla jurnaliștilor din România este în doliu în aceste zile.

Florin Condurățeanu un „gentilom” al jurnalismului românesc

Denumit de Mirel Curea „o istorie vie a presei românești și a culiselor ei”, Florin Condurățeanu și-a dedicat întreaga sa viață nobilei meserii de jurnalist. „Țuțu”, așa cum îl alintau apropiații, a reușit să treacă prin aproape toate temele jurnalismului profesionist. De la social, politic, actualitate și până la editorialele pe teme sportive, maestrul Condurățeanu era un adevărat izvor de informații bine scrise și bine punctate. De-a lungul carierei sale a stat de vorbă cu mari personalități culturale, politice, formatori de opinie și mari sportivi ai acestei nații.

Toți cei care l-au cunoscut au rămas înlăcrimați la aflarea veștii dispariției sale. Cu câteva ore înainte de tragedie, Florin Condurățeanu tocmai luase câteva interviuri, ultima care l-ar fi văzut în viață fiind Ecaterina Andronescu, care era înmărmurită și nu-i venea să creadă cele întâmplate.

„Șocant, pur și simplu. L-am sunat pe Răzvan și mi-a confirmat că i-a murit în brațe. De la muncă i-a venit rău de la muncă. Tocmai venise de la muncă. Cred că suntem șocați toți și ne va fi foarte greu să ne revenim. Pentru mine a fost un fel de ”patriarh” al ziariștilor, dacă vreți. N-am auzit niciodată pe nimeni să nu vorbească la superlativ de Florin Condurățeanu.

Era un om care își făcea meseria cu har, nu o făcea ca pe o corvoadă, pur și simplu avea har pentru această meserie. Rareori vezi atât de mult respect față de ce înseamnă valorile românești cum avea el, pe deasupra de toate era om, scris cu litere mari. Dumnezeu să îl odihnească și să îi întărească familia”, a spus Ecaterina Andronescu la România TV.

Ultima discuție a maestrului cu Gabriela Condurățeanu

Regretatul jurnalist Florin Condurățeanu a avut-o ca parteneră de viață, timp de 50 de ani, pe Gabriela Condurățeanu. Tragedia care a lovit familia jurnalistului a înmărmurit întreaga suflare jurnalistică românească. Văduva jurnalistului a vorbit despre ultimele momente din viața acestuia și despre ultima discuție avută cu Florin Condurățeanu, exact cu o oră înainte de a muri.

”Cu o oră înainte de a muri am vorbit cu el și mi-a spus că nu s-a simțit prea bine, că a chemat de două ori salvarea. I-am spus să-și facă niște analize, poate îi schimbă tratamentul. Am dat puțin vina pe condițiile meteo. A zis ”nu, nu, sunt foarte bine, tu stai liniștită”. Eu eram. ca de obicei, plecată la nepoțica mea. Peste aproximativ o oră m-a sunat fiul meu și mi-a spus că este disperat, că l-a adus pe Țuțu acasă și că a picat pur și simplu în ușă.

M-am îmbrăcat repede, am ajuns cam într-o jumătate de oră. Nu l-am mai prins conștient și foarte repede s-a pierdut. Nu i-am prins ultimele cuvinte. Eu am vorbit la telefon, ultimele cuvinte astea au fost ”te rog du-te și fă-ți niște analize”, ”nu-ți face griji, stai liniștită, plec acasă, mă odihnesc și totul este în regulă.”, a povestit Gabriela Condurățeanu.

Marea dorință a jurnalistului s-a îndeplinit

Cu o viață dedicată meserie de jurnalist și cu o familie frumoasă, Florin Condurățeanu se putea considera un bărbat fericit și împlinit. Partenera sa de viață, Gabriela Condurățeanu, a dezvăluit care era cea mai mare dorință a maestrului.

„Întotdeauna a luptat singur și el considera că voința, că puterea minții o să-l ajute și nu trebuie neapărat să mergem tot timpul la primul semnal la medic. Spunea un lucru extraordinar ”eu vreau să mor în picioare, în activitate”, și Dumnezeu parcă l-a ascultat. N-a avut niciun fel de durere, a murit fulgerător.”, a povestit soția regretatului jurnalist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI