13 mai 2019 | 10:18

Ultimatum pentru extrădarea lui Radu Mazăre. Documentele au fost predate autorităților din Madagascar

Știri generale
Ultimatum pentru extrădarea lui Radu Mazăre. Documentele au fost predate autorităților din Madagascar
Procedura de extrădare a lui Radu Mazăre din Madagascar a fost finalizată, luni dimineață

Ministrul interimar al Justiției a anunțat luni dimineață că a predat toate documentele necesare pentru extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar. Angajații ministerului Justiției au lucrat la foc automat, în aceste zile, pentru a traduce în limba franceză cele 600 de pagini ale dosarului în care a fost judecat și condamnat fostul edil al Constanței.

Extrădarea lui Radu Mazăre: autoritățile române au transmis toate actele necesare

”La ora 9.00, în această dimineață, colegii mei au predat dosarul complet, cu toate documentele traduse. Dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal, sțmbătă, 11 mai. A fost transmis în format electronic, în aceeași seară. Biroul Interpol a confirmat că întreaga documentație a fost primită. Un curier diplomatic a plecat în Madagascar. Întregul dosar a fost predat în această dimineață, s-a lucrat la foc continuu. Acum, soluționarea cererii de extrădare sunt instituțiile statului de pe teritoriul căruia se exercită extrădarea, respectiv Madagascar.”, a declarat Ana Birchall.

Vă reamintim că Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, în data de 8 mai 2019, pentru o perioadă de 6 zile. Polițiștii au anunțat statul român că are la dispoziție acest interval pentru a transmite toate actee necesare extrădării. În acest context, angajații ministeului Justiției s-au văzut nevoiți să lucreze la foc automat în acest weekend, pentru a termina toate procedurile necesare, potrivit prevederilor interaționale.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Instanța Supermă, în data de 8 februarie 2019, la 9 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au mai fost acuzați și condamnați și alți funcționari și persoane publice. Fostul primar a fost acuzat de atribuirea nelegală a unor terenuri care au cuprins plaje și faleze din Constanța, fapt ce a adus un prejudiciu de 114 milioane de euro, potrivit probelor selectate de DNA. Procesul a durat timp de 9 ani, perioadă în care s-au înregistrat mai multe amânări și tergiversări.

Parteneri
E mare sărbatoare azi. Ce obișnuiesc creștinii să facă pe 11 octombrie. Tradiții și obiceiuri
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Fiul lui Dragnea, iubire periculoasă cu amanta unui manelist
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Cutremur în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă, otrăvit. Cine a dat ordinul
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro