De la începutul anului 2020, Șerban Huidu și fratele său se luptă pentru revendicarea unei proprietăți pierdute încă de pe vremea comunismului, astfel că dosarul lor a mers mai departe la Curtea Constituțională, jucându-și ultima șansă cu privire la proces. Frații Huidu și tatăl lor așteaptă în continuare verdictul pentru a vedea ce se va întâmpla cu procesul.
Șerban și Vlad Huidu au pierdut procesul prima oară, dar au decis să conteste decizia de la Curtea de Apel Galați. După ce magistrații au analizat cererea, aceștia au descoperit că ar exista o posibilă problemă cu privire la interpretarea legii, așa că acest caz a fost trimis la Curtea Constituțională a României.
„Stabilirea dreptului de proprietate se face la cerere, pe baza situației terenurilor deținute de cooperativa agricolă de producție la 1ianuarie 1990, înscrisă în sistemul de evidență a cadastrului funciar general sau a registrului agricol, corectată cu înstrăinările legal efectuate de către cooperativă până la data intrării în vigoare a legii. (…) Cererea de stabilire a dreptului de proprietate se depune și se înregistrează la primărie în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.”
Magistrații de la Tribunalul Brăila au respins cererea depusă de familia Huidu, după ce aceștia au solicitat să li se returneze anumite terenuri ce le-au aparținut și au fost naționalizat în regimul comunism. Imobilele preluate abuziv în perioada 6 martie 1945 și 22 decembrie 1989 ar trebui să fie restituite, conform legii.
Totuși, familia lui Șerban Huidu trebuie să aștepte verdictul de la Curtea Constituțională a României pentru a relua acest proces, potrivit spynews. Se va afla clar ce și-a dorit să spună legiuitorul în articolul menționat mai sus, deși, în primă instanță, Comisia Locală de Aplicare a Legii Fondului Funciar Însurăţei şi Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Brăila au cerut ca frații Huidu să plătească cheltuielile de judecată.
Instanța a respins cererea, deci va mai trece o perioadă până când prezentatorul de televiziune și familia sa vor ajunge la final cu acest proces. Dacă prima oară familia lui Șerban Huidu a întâmpinat un eșec, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu proprietatea pe care doresc să o ia înapoi după decizia Curții Constituționale.
„Dispune sesizarea Curţii Constituţionale pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii dispoziţiilor art. 11 alin. 3 şi 4 din Legea nr. 18/1991 privind legea fondului funciar. Fără cale de atac în ceea ce priveşte sesizarea Curţii Constituţionale. În temeiul art. 413 alin. 1 pct. 1 C.proc.civ., dispune suspendarea cauzei până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate cu care a fost sesizată Curtea Constituţională în dosarul de faţă. Cu drept de recurs, în ceea ce priveşte suspendarea, pe toată durata suspendării, recursul urmând a se depune la Curtea de Apel Galaţi”.