Ultima oră! Volodimir Zelenski a concediat doi generali ai Serviciului de Securitate al Ucrainei. Care a fost motivul

Ultima oră! Volodimir Zelenski a concediat doi generali ai Serviciului de Securitate al Ucrainei. Care a fost motivul
Volodimir Zelenski, lider Ucraina

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj în noaptea de joi spre vineri în care a anunțat concedierea a doi membri de rang înalt din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei. Această situație este o raritate, fiind prima oară de la începutul invaziei rusești în Ucraina când sunt concediați angajați ucraineni. Liderul Ucrainei a mai spus că situația din sud și regiunea Donbas rămâne extrem de dificilă, subliind faptul că Rusia își construiește forțe în apropierea orașului asediat Mariupol.

De ce a dat afară Volodimir Zelenski doi angajați de top ai Securității?

În urmă cu câteva ore, Zelensky a transmis că i-a concediat pe cei doi oficiali de rang înalt ai Serviciului de Securitate Națională, respectiv șeful general al securității interne, precum și șeful filialei agenției din regiunea Herson. Potrivit președintelui, cei doi au fost descoperiți ca fiind trădători, neîndeplinindu-și misiunea de apărare a țării.

Volodimir Zelenski i-a acuzat pe cei doi generali de tădare, amenințându-i și pe alții care se află în aceeași situație de consecințele pe care le vor suporta atuncicân va avea timp să se ocupe de ei.

„Astăzi am luat o altă decizie în privința unor anti-eroi. Nu am timp să mă ocup de toți trădătorii, dar toți vor fi pedepsiți treptat. Cei care încalcă jurământul militar de credință față de poporul ucrainean… vor fi inevitabil lipsiți de grade militare înalte.

De aceea Andriy Olehovych Naumov, fost șef al departamentului principal de securitate internă la Serviciul de Securitate al Ucrainei și Serhiy Oleksandrovych Kryvoruchko, fost șef al direcției SBU din regiunea Herson, nu mai sunt generali”, a transmis Volodimir Zelenski.

 

Zelenski, mai încrezător ca niciodată

Zelenski, care folosește adesea cuvinte puternice pentru a descrie inamicii, a spus că rușii erau atât de răi și atât de dornici de distrugere încât păreau să fie dintr-o altă lume, „monstri care ard și jefuiesc, care atacă și sunt aplecați spre crimă”, a adăugat acesta. Președintele ucrainean a transmis ca luptele continuă, iar situația este în continuare dificilă.

„Vor fi lupte în continuare. Încă trebuie să mergem pe o cale foarte dificilă pentru a obține tot ce ne dorim. Situația din sud și din Donbas rămâne extrem de dificilă”, a transmis Zelenski.

După 36 de zile de război, Volodimir Zelenski a trimis joi seară un mesaj plin de optimis și încredere vizavi de victoria înregistrată până acum privind opunerea rezistenței în fața trupelor rusești. Deși Putin a crezut că este nevoie de doar câteva zile pentru a învinge Ucraina, armata ucraineană i-a arătat liderului de la Kremlin contrariul.

”Am îndurat de multe ori mai mult decât credea inamicul. Au spus trei sau cinci zile. Ei au crezut că acest lucru va fi suficient pentru a ne captura toată ţara. Şi deja au trecut 36. Încă stăm în picioare și vom continua să luptăm”, i-a transmis Zelenski lui Vladimir Putin.