Ultima oră! Vladimir Putin și-a schimbat tactica de atac în războiul din Ucraina. Autoritățile de la Kiev, anunțul care zdruncină Occidentul

Ultima oră! Vladimir Putin și-a schimbat tactica de atac în războiul din Ucraina. Autoritățile de la Kiev, anunțul care zdruncină Occidentul
Liderul rus, Vladimir Putin Sursă foto: ftmontage

Autoritățile din Kiev au recunoscut, miercuri, ocuparea mai multor localități din regiunile Harkov şi Donbas de către forțele ruse. Mai mult, ucrainenii au transmis că armata lui Putin a avut un avans nemaintâlnit până acum, ceea ce sperie Occidentul, care susține Ucraina cu arme și bani.

Ce localități au cucerit rușii în ultimele zile

Ministerul Apărării ucrainean a transmis în raportul zilnic ultimele cuceriri făcute de armata lui Putin. Astfel, după cucerirea localității Izium, soldații ruși au desfășurat un asalt în direcţia Barvinhove, mai la sud. De asemenea, aceștia au cucerit localitatea Zavodi şi periferia de nord-est a localităţii Velika Komîşuvaha, potrivit AFP și Agerpres.

Autoritățile ucrainene au anunțat și localitățile cucerite în zona de est, astfel că, armata rusă a capturat localitatea Zaricine şi a ”efectuat tentative de asalt în apropiere de Iampil”. Oamenii lui Putin nu s-au oprit doar aici, preluând totodată controlul asupra localităţii Novotohivske, a transmis Ministerul Apărării

Din păcate, armata rusă pare mai pregătită ca niciodată pentru noi atacuri în vederea cuceririi regiunilor vizate de Putin, putând fi anticipată o nouă ofensivă și în direcţia Orihove.

Pe data de 18 aprilie, Volodimir Zelenski a anunțat că trupele ruse au început o nouă ofensivă în partea de est a Ucrainei, care este deținută partial de separatiștii proruşi, începând din 2014, aceasta fiind ținta principal a Moscovei.

Recent, armata rusă a anunțat că a lovit cu rachete un hangar din regiunea Zaporojie, în care erau depozitate arme occidentale. Ofensiva rusească vine ca răspuns în faţa intensificării ajutorului militar occidental primit de Kiev.

Amenințările lui Vladimir Putin pentru rivali care atentează la securitatea Rusiei

În cursul zilei de miercuri, Vladimir Putin a avertizat că orice țară care va ataca Rusia, va primi din partea acesteia „un răspuns fulgerător și rapid”. Acesta a mai transmis că se va folosi de „toate instrumentele”, dacă intervenția cuiva va reprezenta o „amenințare strategică” pentru Rusia.

„Dacă cineva din exterior va dori să intervină în situația din Ucraina și va reprezenta o amenințare strategică, inacceptabilă pentru Rusia, răspunsul nostru va fi unul fulgerător și rapid. Avem toate instrumentele pentru acest lucru”, a transmis Putin. Acesta a avertizat, de asemenea, că toate obiectivele „operațiunii speciale” în Ucraina vor fi îndeplinite.

În timp ce invadatorii ruși își continuă ofensiva în Donbas, situația în Mariupol este devastatoare, astfel că civilii și militarii adăpostiți în subsolul combinatului siderurgic Azovstal este din ce în ce mai gravă. Din acest motiv, comandanții solicită insistent găsirea unei metode de eliberare a prizonierilor ucraineni, pentru a evita o catastrofă inimaginabilă.

 ”Salvați Garnizoana Mariupol, găsiți o modalitate de extracție. Astăzi nu este 1940, este 2022. Oamenii de aici pur și simplu vor muri, răniții vor muri. Cei care sunt în viață acum vor fi uciși în luptă.

În batalionul nostru avem peste 600 de oameni răniți. Este foarte greu să le acordăm asistență medicală aici – nu există nici condițiile, nici medicamentele, nici personal care să-i ajute.

Avem civili care au fost răniți, pe care îi ajutăm cât putem. Sunt aici cu noi sute de civili, printre care și zeci de copii”, a transmis Serhii Volina, comandant în armata ucraineană.