Marea Britanie, un nou acord pentru BREXIT cu Uniunea Europeană. Boris Johnson a făcut anunțul oficial

Marea Britanie, un nou acord pentru BREXIT cu Uniunea Europeană. Boris Johnson a făcut anunțul oficial

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunțat cu puțin timp în urmă, joi, că UE a ajuns la un acord pentru Brexit. De asemenea, anunțul a fost confirmat și de către președintele Comisiei Europene. Vestea vine în contextul în care a fost convenit un acord între echipele de negociere ale Regatului Unit și cele din partea Uniunii Europene.

Marea Britanie, un nou acord pentru BREXIT cu Uniunea Europeană

Ultima oră. Un nou acord pentru BREXIT cu Uniunea Europeană. Boris Johnson a făcut anunțul oficial
Boris Johnson a făcut anunțul oficial despre noul acord Brexit, pe Twitter

Boris Johnson a făcut anunțul oficial, legat de Brexit. Vestea a venit înainte de întâlnirea liderilor europeni de la Bruxelles, fiind un anunț făcut în mediul online de către premierul britanic. Boris Johnson a anunțat acordul prin intermediul unei postări pe contul său de Twitter.

De asemenea, Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) au ajuns la un nou acord în ceea ce privește Brexit. După cum a fost anunțat joi, pe 15 octombrie, de către premierul britanic. Mai mult, cele două părți implicate în acest proces amplu au finalizat un text juridic al respectivului acord. Însă, un asemenea document trebuie să fie aprobat atât de către Parlamentul Marii Britanii, cât și de Parlamentul European.

„Avem un nou acord grozav, care preia controlul înapoi”, a fost anunțul oficial făcut de Boris Johnson, pe Twitter. La rândul său, și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a transmis pe aceeași rețea socială că s-a ajuns la un acord, în legătură cu Brexit.

Lira sterlină a crescut după anunțul noului acord Brexit

Preşedintele Comisiei Europene a mai anunțat că a fost trimisă și o scrisoare președintelui Consiliului European, Donald Tusk, căruia îi cere să susțină acest nou acord. Totul după ce au existat discuții ample pe tema Brexit și pe care Jean-Claude Juncker le-a discutat cu premierul britanic, chiar înainte de-a fi reunit Consiliul European.

„Acolo unde există voinţă, există şi acord şi avem unul! Este corect şi echilibrat atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru Regatul Unit şi reprezintă o mărturie a angajamentului nostru de a găsi soluţii. Recomand Consiliului European să susţină acordul”, a declarat preşedintele CE, întâlnirea oficială avută cu Boris Johnson, potrivit adevărul.ro.

La scurt timp după acest anunț s-au putut vedea și efectele, pentru că lira sterlină a crescut cu 1% faţă de dolar, la doar câteva minute de la postarea lui Boris Johnson, de pe Twitter.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI