Ultima oră. Un incendiu de proporții a izbucnit la o școală din Vrancea. Zeci de elevi și profesori se aflau în clădire

Ultima oră. Un incendiu de proporții a izbucnit la o școală din Vrancea. Zeci de elevi și profesori se aflau în clădire
Incendiu la o școală din Vrancea Sursă foto ilustrativă: ISU București Ilfov

Momente de teroare în Vrancea, acolo unde un incendiu puternic a izbucnit la o școală din localitatea Mera. În urma tragediei, zeci de elevi și cadre didactice au fost evacuate de urgență, pompierii intervenind de urgență pentru a lichida focul.

Ce pagube s-au înregistrat

Momente de panică în această dimineață după ce un apel la 112 a anunțat izbucnirea unui incendiu la anexa unei școli. Potrivit autorităților, în camera respectivă se afla centrala pe lemne cu ajutorul căreia se încălzea clădirea.

Pentru lichidarea focului au intervenit mai multe autospeciale de stingere, în timp ce 30 de elevi, 16 cadre didactice și alt personal auziliar au fost evacuați imediat.
Din fericire, în urma incediului au rezultat doar pagube materiașe, nicio persoană nefiind rănită.

„Luni, 29 martie, în jurul orei 08:45, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu la o anexă a Școlii Gimnaziale din satul Roșioara, comuna Mera.
Spre locul indicat s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 4 echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 ambulanță SMURD. În cooperare a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul ardea mocnit în jurul coșului de evacuare a fumului. Echipajele de stingere au acționat cu profesionalism și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproximativ 15 minute.

În urma evenimentului au ars circa 3 mp din izolația exterioară a anexei unde funcționa centrala termică, alimentată cu lemne. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile. Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați 30 de copii, iar alte 16 persoane, reprezentând cadre didactice și personal auxiliar s-au autoevacuat. Din fericire, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime” a anunţat ISU Vrancea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI