Ministrul Sănătății a anunțat în cadrul ședinței de Guvern că, începând de astăzi, România va ajunge la un număr de 50.000 de testări pe zi. Acestă veste poate fi una bună, astfel că numărul pacienților infectați va putea fi aflat mai rapid, luându-se măsuri de carantină.
În cursul serii de ieri, premierul Ludovic Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru o creștere a numărului de testări pe zi. În ultimele 24 de ore, România a înregistrat un record negativ al numărului de cazuri noi de COVID-19 (5.343) și al numărului de decese (107), motiv pentru care autoritățile au decis creșterea capacității de testare.
Nelu Tătaru a explicat ieri, că începând de astăzi, în România se vor efectua 50.000 de teste pe zi, asta după ce numărul centrelor de testare va fi mai mare cu 18, efectuându-se uniform în toate zonele.
„Avem 141 de puncte de testare. În ordin, mâine dimineaţă, o să mai apară 18 puncte de testare. Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi la toate aceste laboratoare”, a spus Tătaru, în cadrul ședinței de Guvern, desfășurată miercuri seară.
Acesta a mai precizat și faptul că în Ilfov, testările au rămas în urmă cu privire la viteza și numărul de testare.
„Evaluăm în fiecare zi, avem rămâneri în urmă – Ilfovul – şi aici am recomandat şi DSP Ilfov şi DSP Bucureşti, că sunt aceleaşi laboratoare de zone, să redirecţioneze aceste teste către laboratoarele care pot duce la 24 de ore”, a adăugat Tătaru, potrivit g4media.ro.
Premierul României a solicitat ieri o creștere a capacității de testare, astfel încât, rezultatele să fie gata în 24 de ore. Pentru a se putea realiza acest lucru, Orban a dat dispoziție ca testele să fie efectuate uniform în toate punctele de testare.
„Am discutat în primul rând de creşterea capacităţii de testare, pe lângă achiziţionarea acestor teste antigen, să creştem în continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR. (…) Am o solicitare la DSP să aibă o procedură.
Nu trebuie să aglomereze anumite centre, astfel încât să se ajungă la întârzieri, trebuie să fie distribuite uniform astfel încât să se realizeze testările cât mai rapid. În mod normal, ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se efectueze testarea, să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid”, a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.