Ultima oră. Ministrul Justiţiei a fost demis din funcţie

Ultima oră. Ministrul Justiţiei a fost demis din funcţie
Florin Cîțu lovește dur în USR PLUS. Premierul l-a demis pe Stelian Ion

Astăzi Cîțu aruncă bomba. În această seară premierul a nunțat demiterea Ministrului Justiției, USR-istul Stelian Ion. Decizia, spun surse politice, ar fi venit ca urmare a scandalului generat de Programul „Anghel Saligny”. Cîțu a mai declarat că a trimis ordinul de revocare președintelui Klaus Iohannis. Este al doilea ministru USR PLUS demis de Florin Cîțu.

USR PLUS boicotează ședința de Guvern

Astăzi a fost o zi a scandalurilor și a tensiunilor în interiorul coaliției de guvernare. Mărul discordiei a fost ordonanța cu privire la Programul „Anghel Saligny”, membrii USR PLUS ieșind de la ședința de guvern de astăzi.

Determinați să boicoteze ședința de astăzi, miniștrii USR PLUS au decis să plece de la Palatul Victoria, dar nu înainte ca Stelian Ion, ministrul USR-ist de la Justiție să dea vine pe colegii de guvern pentru eroarea produsă de ordonanță.

Ministrul Justiției a declarat astăzi, după boicotarea ședinței, că nu ar fi primit niciun document cu privire la acest subiect, cu toate că Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila declara că fost trimis la Ministerul Justiției în 25 august. În aceeași declarație Stelian Ion a mai spus că avizul pentru acest program de investiții va fi unul negativ.

Florin Cîțu lovește dur în USR PLUS. Premierul l-a demis pe Stelian Ion

Au trecut doar câteva ore de la scandalul iscat de această ordonanță, și Florin Cîțu aruncă bomba în sânul coaliției de guvernare. În această seară premierul a anunțat trimiterea ordinului de revocare din funcție a ministrului Stelian Ion către președintele Klaus Iohannis.

Justificarea adusă de premier acestei decizii, este că „șantajează poporul român„. Este referirea clară a premierului la blocarea USR PLUS și a lui Stelian Ion a programelor de dezvoltare propuse. Un alt punct adus în discuție ar fi faptul că Stelian Ion nu a reușit să desființeze celebra Secție pentru investigarea magistraților.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României.

Stelian Ion este un ministru care (…) nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat”, a declarat Florin Cîţu în această seară, conform Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI