Ultima oră! Medicii legiști au descoperit cauza morții fetiței de 11 ani din Iași. Părinții, în stare de șoc

Ultima oră! Medicii legiști au descoperit cauza morții fetiței de 11 ani din Iași. Părinții, în stare de șoc
Colegii clasei au creat un mic altar în memoria colegei lor

Un eveniment tragic a avut loc în cursul zilei de ieri, atunci când o elevă de 11 ani a căzut secerată la pământ după ora de sport. Micuța se preăgtea să plece acasă, însă, din păcate, nu a mai apucat. După nenumărate încercări de a-i salva viața, medicii au declarat decesul, urmând a-i fi efectuată necropsia.

Fetița nu era cunoscută cu probleme medicale

Moartea elevei a îndurerat comunitatea din localitatea Butea, acolo unde locuia micuța. Potrivit informațiilor transmise de martori, copila ieșise recent din sala de sport, urmând să ajungă în clasă pentru a-și lua ghizodanul.

Din păcate, Vanesa a căzut la pământ sub privirile neputinicioase ale elevilor, fiindu-i efectuat masaj cardiac de către profesoara de sport, până la sosirea medicilor.

La scurt timp, mai multe echipaje s-au prezentat la fața locului, dar din păcate, medicii au declarat decesul. Profesorii și primarul au dezvăluit că Vanesa nu depusese efort fizic la ora de sport și nici nu era scutită medical.

”Fetița nu era scutită medical, nu era în evidențele noastre ca având problemă medicală care să fie certificată cu vreun act. A căzut din picioare. Fetițele au alergat plângând spre doamna de sport.

A luat telefonul, a sunat al 112 și a alergat în trombă spre fetiță. Din secunda aceea, a început să îi facă masaj cardiac, sunând disperată la 112. A venit Salvarea și după manevrele specialiștilor au declarat decesul.”, a explicat directorul școlii, Geta Predoi.

De asemenea, vecinii susțin că era o copilă cuminte, veselă, educată, care se juca mereu cu fratele ei, elev la aceeași școală.

”Se juca mereu, avea prietene care veneau acolo, se jucau. Se juca afară cu fratele ei. Copila, foarte educată, veselă, chiar era rușinoasă. E păcat, că era un copil educat.”, a dezvăluit o vecină.

Primele indicii scrise în raportul preliminar al medicilor legiști

În urma efectuării necropsiei, raportul preliminar al medicilor legiști indică faptul că fetița ar fi suferit de insuficiență cardiac acută, afecțiune de care părinții nu știau, dar care a contribuit semnificativ la moartea ei.

Familia este distrusă de durere, mai ales că aceștia nu bănuiau de problema micuței. De altfel, fratele fetiței se afla la școală în momentul tragediei, fiind martor la toate evenimentele.

Purtătorul de cuvând IPJ Iași a explicat că în acest caz a fost deschis dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, urmând ca oamenii legii să descopere cauza exacta a morții.

”În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a transmis Ioana Bîlea

Primarul localității le-a transmis rudelor un mesaj de condoleanțe, oferindu-le în același timp tot sprijinul de care au nevoie.

“Aşteptăm rezultatele pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în cursul zilei de ieri. Noi vom sprijini familia cu tot este nevoie. Este o tragedie în prag de sărbători. Condoleanţe părinţilor îndoliaţi”, a transmis primarul localității Butea.

În aceste momente, părinții se pregătesc de înmormântarea copilei, în timp ce colegii Vanesei au creat un altar în clasă în memoria ei, amintindu-și cu suferință de momentele petrecute împreună.