Ultima oră! Ludovic Orban, anunț neașteptat despre majorarea pensiilor. Ce trebuie să știe toți pensionarii

Ultima oră! Ludovic Orban, anunț neașteptat despre majorarea pensiilor. Ce trebuie să știe toți pensionarii
Ultima oră! Ludovic Orban, anunț neașteptat despre majorarea pensiilor: "Obiectivul nostru este..." Sursă foto: Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Ludovic Orban a vorbit în cursul serii de duminică despre posibilitatea majorării pensiilor. Acesta le recomandă pensionarilor să nu se mai încreadă în promisiunile PSD, deoarece Guvernul nu are „fabrică de tipărit bani”. Drept urmare, pentru moment, pensiile nu vor suferi schimbări, cu atât mai puțin majorări.

Veste proastă pentru pensionari

Pandemia de COVID-19 a afectat economia mondială și implicit a României, motiv pentru care, Guvernul a anunțat în repetate rânduri că o majorare a pensiilor cu 40%, așa cum a fost promisă inițial, va fi imposibilă.

Cu toate acestea, membrii PSD nu pierd nicio ocazie în a da asigurări că vor lupta până la sfârșit pentru a le oferi banii bine meritați părinților și bunicilor noștri.

Cu toate acestea, având un discurs la polul opus, Guvernul Orban transmite mesaje de conștientizare vizavi de situația dificilă în care se află țara noastră, subliniind faptul că nu vor exista majorări, așa cum sunt mințiți românii de către PSD.

Ludovic Orban susține că nu există resurse financiare pentru majorări de salarii sau de pensii, iar scopul Guvernului este acela de a nu se îndatora, având pentru fiecare creștere stabilită o resursă financiară pentru a putea fi achitată.

“Eu le spun oamenilor: nu vă mai lăsați mințiți cu PSD. E ca în povesta aia, „nu lăsa vrabia din mână pentru cioara de pe gard”. Obiectivul nostru e ca la fiecare creștere, că sunt pensii sau salarii, să existe resuse financiare pentru a le putea plăti. Guvernul nu are fabrica de tipărit bani. Orice cheltuială trebuie să aibă o corespondență în venit”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Alegerile parlamentare nu vor putea fi amânate

În cadrul aceleiași intervenții, Ludovic Orban a anunțat că desfășurarea alegerilor parlamentare nu poate fi amânată, în ciuda exploziei numărului de cazuri. Acesta a explicat, în direct, că propunerea legistlativă prin care se solicită amânarea alegerilor nu poate fi dezbătută, deoarece legea prin care Parlamentul are dreptul să stabilească data scrutinului nu este încă în vigoare. Astfel, data finală rămâne 6 decembrie.

„Am văzut că s-a mai emis o decizie a CCR care pe mine m-a surprins şi bănuiesc că nu numai pe mine, dar asta e. Deocamdată nu afectează procesul electoral. Noi avem toate procedurile angajate şi aflate în derulare, în conformitate cu prevederile legale.

Până nu se publică motivarea CCR, nu poate intra în vigoare legea prin care Parlamentul şi-a arogat competenţa de a stabili data alegerilor. Mai e până la intrarea în vigoare a legii.

Proiectul de lege anunţat de domnul deputat Dohotaru, care urmăreşte stabilirea datei alegerilor la 14 martie, nu poate să intre încă în dezbatere pentru că nu este în vigoare legea care dă competenţa Parlamentului să stabilească data alegerilor”, a menționat Ludovic Orban, duminică seară.