22 oct. 2020 | 06:48

Ultima oră. Klaus Iohannis, avertisment dur cu privire la soarta românilor: „Nu vom ajunge la normalitate într-o lună sau două”

Sănătate
Ultima oră. Klaus Iohannis, avertisment dur cu privire la soarta românilor:
Ultima oră. Klaus Iohannis, avertisment dur cu privire la soarta românilor: "Nu vom ajunge la normalitate într-o lună sau două"

Recordul negativ de cazuri COVID-19 înregistrat în cursul zilei de miercuri a amplificat panica din rândul cetățenilor, medicilor și autorităților. Ieri seară, președintele Klaus Iohannis a vorbit din nou despre posibilitatea carantinării Bucureștiului și despre alegerile parlamentare, un subiect menționat în repetate rânduri de către domnia sa.

„Căutăm soluții de îngrădire a transmiterii virusului”

Klaus Iohannis a declarat în urmp cu puțin timp, că a închide țara nu este o soluție, ci mai degrabă, este nevoie de măsuri eficiente pentru a evita infectarea cu COVID-19, iar în același timp, să putem continua activitățile zilnice.

Președintele țării a subliniat că în aceste momente nu se pune în discuție o carantinare a țării, dar nicio amânare a alegerilor, așa cum o cer mai mulți oameni politici.

Klaus Iohannis insistă pe nevoia urgentă de a alege un nou Parlament, în scopul de a avea democrație, indiferent de pandemie.

„În acest moment, nu discutăm la nivel de conducere a statului despre un aşa-numit lockdown, adică închiderea tuturor activităţilor, ci căutăm soluţii care permit îngrădirea răspândirii virusului, dar în acelaşi timp continuarea activităţilor esenţiale.

În definitiv, este nevoie, oricât de îngrijoraţi am fi – şi eu sunt foarte îngrijorat – să găsim un fel de a continua cu toate că avem această pandemie. În această abordare trebuie să încadrăm şi continuarea democraţiei în România.

Fără alegeri nu există democraţie. Avem pandemie, în acelaşi timp se termină mandatul Parlamentului şi trebuie să mergem să ne alegem un nou Parlament, dar în condiţii foarte speciale”, a afirmat acesta, în cadrul unei conferințe de presă.

Găsirea unui echilibru, cea mai bună soluție

Klaus Iohannis subliniază nevoia acută de a găsi un echilibru între pandemie și o viață cât se poate de normală, iar carantinarea țării sau a orașelor nu aduce soluții pe termen lung. Acesta a reamintit că pandemia nu se va termina prea curând, asta dacă nu va apărea un vaccine minune peste noapte.

„Toate acestea trebuie făcute în acelaşi timp, fiindcă a închide ţara, după părerea mea, nu este o soluţie. Ce am face, închidem ţara două săptămâni, după care ce facem?

Iarăşi trebuie să începem de la zero şi atunci este evident că trebuie găsit un just echilibru care ne permite să ne continuăm viaţa în condiţii de pandemie. Nu putem să ne gândim că ne întoarcem într-o lună sau două la normalitate.

Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum şi peste o lună, şi peste două şi dacă reuşesc oamenii de ştiinţă să găsească un vaccin, sper, destul de repede”, a adăugat președintele.

Cu privire la testarea în masa a populației, Klaus Iohannis a dezmințit acest mit, ca fiind soluția salvatoare, deoarece în România, acest lucru este greu de realizat. În primul rând, țara noastră nu dispune de dotările necesare și de personal medical suficient.

„În primul rând, România nu are capacitatea de a face testarea în masă, nu avem dotările, nu avem personalul și nici nu este recomandată decât de către persoane care vor să pară interesante. În România, ar fi mult mai eficient să testăm toate persoanele suspecte. Faptul că am ajuns la 37.000 de teste pe zi e un lucru de apreciat dacă ne gândim de unde am porni”, a mai menționat Klaus Iohannis.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro