Ultima oră. Fratele unui medic a murit la o zi după vaccinarea anti-Covid-19. Bărbatul nu avea probleme de sănătate

Ultima oră. Fratele unui medic a murit la o zi după vaccinarea anti-Covid-19. Bărbatul nu avea probleme de sănătate
Bărbat mort după vaccinarea anti-Covid-19

Vești proaste venite din lumea medicală. Recent, fratele unui medic a murit subit după ce s-a vaccinat anti-Covid-19. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, nu prezenta alte boli, iar vestea morții sale a venit ca un fulger pentru toți cei care l-au cunoscut.

Fratele medicului era angajat la stat

Bărbatul lucra la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj și la o zi după imunizarea cu vaccinul anti-Covid-19, victima s-a prezentat la muncă, acolo unde i s-a făcut rău. Colegii au solicitat imediat o Ambulanță, iar medicii sosiți la fața locului l-au resuscitat pe bărbat preț de zeci de minute. Ca prin minune, acesta și-a revenit în urma infarcului suferit, ulterior fiind transportat la spital pentru analize mai amănunțite.

Din păcate, după 12 ore, pacientul a suferit un alt infarct, de această dată fiindu-i fatal. Colegii bărbatului au declarat că nu știau ca acesta să fi suferit de alte afecțiuni, potrivit Antena3.

Un caz similar a avut loc și în Japonia, acolo unde recent, o femeie a murit imediat după ce i s-a administrat vaccinul Pfizer, în urma unei hemoragii cerebrale. Ministerul Sănătății a afirmat, de asemenea, că există posibilitatea să nu existe nicio legătura între vaccin și producerea hemoragiei.

„Hemoragia cerebrală suspectată ca fiind cauza este relativ frecventă în rândul persoanelor între 40 şi 60 de ani şi în acest moment, pe baza exemplelor din străinătate, nu pare să fie o legătură între hemoragii cerebrale şi vaccinul anti-coronavirus”, potrivit Ministerului Sănătății, care l-a citat pe Tomohiro Morio, medic consilier al Guvernului, spune Reuters.

Asistentă moartă după vaccinul anti-Covid-19

Vă reamintim că un alt caz petrecut la finalul lunii ianuarie a alertat autoritățile din România, după ce o asistentă de 55 de ani a fost vaccinată cu doza de rapel pe 21 ianuarie, iar pe data de 28 ianuarie a decedat.

„Asistentă medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie. Menționăm că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel. Cauzele decesului vor fi stabilite de către Institutul de Medicină Legală.

Pentru corecta informare a opiniei publice vom reveni cu precizări în momentul în care vom avea rezultatele preliminare ale autopsiei”, a transmis Ministerul Sănătății.

În categoria reacțiilor adverse, reamintim și de cazul unei paciente care a suferit un șoc anafilactic după vaccinare. Din fericire, medicii au intervenit la timp pentru a-i salva viața.

“Starea persoanei este foarte bună în momentul de faţă şi, din datele furnizate, urmează să fie externată în zilele următoare, probabil chiar mâine. Este de remarcat şi de subliniat faptul că personalul medical a reacţionat cu promptitudine, au cunoscut procedurile, s-a administrat adrenalină şi tot ce trebuie în cazul în care se instalează o astfel de reacţie”,  a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI