Momente de groază au avut loc astăzi la o gradiniță din București, după ce una dintre fetițe a început să aibă convulsii. Speriate de cele văzute, educatoarele au solicitat de urgență un echipaj medical. Starea micuței s-a deteriorat extrem de rapid, medicii fiind nevoiți să o transporte la spitalul „Grigore Alexandrescu”
Micuța de patru ani se afla la o grădiniță din Capitală, atunci când a început să se simtă rău. După scurt timp, aceasta a început să aibă crize de tip convulsii, iar persoanele de față s-au speriat foarte tare, solicitând o ambulanță SMURD. Părinții fetiței susțin că aceasta ar fi mâncat săpun, însă pentru moment nu există alte explicații.
Echipajul medical ajuns la fața locului a transportat-o pe victimă la spital în stare de inconștiență, iar ulterior, medicii au supus-o mai multor analize. În prezent, copila se află în stare stabilă, dar cu stări febrile. În momentul în care a început să aibă convulsii, fetița avea o febră de 39.7, care ulterior i-a fost scăzută, potrivit Antena3.
Pentru moment, fetița se află sub supraveghere medicală, medicii nepunându-i până în acest moment un diagnostic.
Știre în curs de actualizare…
Un alt eveniment grav a avut loc sâmbătă, după ce o fetiță de un an și nouă luni a fost opărită cu ciorbă. Fetița a fost transportată cu arsuri grave, pe 40% din suprafața corpului. Micuța a fost intubată și ventilată, medicii fiind sceptici cu privire la evoluția stării sale de sănătate.
Ulterior, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria”, din Iași, a transmis că fetița se simte puțin mai bine, dar starea sa este în continuare gravă, motiv pentru care va rămâne internată în același spital.
„S-a vehiculat aseară posibilitatea de transfer la Bucureşti. Astăzi, factorii decizionali, împreună cu medicul curant, vor lua cea mai bună hotărâre pentru copil. (…) Spitalul de Copii din Iaşi reprezintă cea mai mare unitate medicală cu destinaţie pediatrică din toată regiunea. Cazuri de mari arşi au mai fost tratate la Spitalul de Copii, când celelalte centre erau suprasolicitate.
Acesta cred că e cel mai mediatizat caz. Avem capacitatea în acest moment de a trata copilul, cel puţin în acest moment, până la luarea unei decizii, dar aceste pansamente instituite ar trebui să rămână 72 de ore. În momentul transportului, pe lângă instabilitatea hemodinamică şi respiratorie care se creează, vă repet, este un copil fragil, acest pansament cu presiune negativă trebuie scos, deci copilul nevidat.
Există riscul de infectare în timpul transportului. Ideal este să stea copilul 72 de ore cu acest pansament, să se facă o reevaluare secundară şi în funcţie de starea copilului să decidem”, a transmis Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Iaşi.