Ultima oră! Femeie, ucisă de o umbrelă pe plajă. Autoritățile trag un mare semnal de alarmă după tragedie

Ultima oră! Femeie, ucisă de o umbrelă pe plajă. Autoritățile trag un mare semnal de alarmă după tragedie
Plaje amenajate cu umbrele Foto ilustrativă: Facebook/Roxana Grosu

Pericolele ne pândesc la tot pasul, iar din păcate, nimeni nu este ferit de un posibil accident, chiar și în locurile și în momentele în care nu te-ai aștepta. Acesta este și cazul unei femei de 63 de ani, care se afla la plajă pentru a se relaxa, fără a se gândi că în scurt timp va muri.

Ce s-a întâmplat

Tammy Perreault, o femeie de 63 de ani din SUA, se afla la plajă atunci când a sosit ceasul negru. Din cauza vântului puternic, o umbrelă aflată pe plajă s-a desprins din nisip și a zburat printre turiști, oprindu-se în pieptul femeii.

Din păcate, obiectul ascuțit s-a înfipt în zona toracică, străpungându-o. Femeia a fost transportată de urgență la spital, însă după o oră, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, victima a fost declarată moartă din cauza unui traumatism toracic, potrivit publicației The Guardian.

Aceste accidente fatale sunt destul de comune în SUA, astfel că, anual, aproximativ 3.000 de americani sunt răniți din cauza impactelor agresive cu umbrele de plajă.

În urma unui accident similar petrecut în 2016, în urma căruia o femeie a fost ucisă de o umbrella de pe plajă, senatorii americani Tim Kaine și Mark Warner din Virginia au cerut Agenției de Siguranță să revizuiască regulile de prevenție pentru folosirea acestor obiecte.

Patru persoane, lovite de fulger pe o plajă din Italia

Un alt accident care se putea sfârși extrem de tragic a avut loc, marți, pe o plajă din localitatea Soverato, situată în provincia Catanzaro, în regiunea italiană Calabria, atunci când o familie a fost lovită de fulger. Accidentul a avut loc în timpul unei furtuni, într-o zonă foarte aglomerată. Cel mai grav afectat a fost un bărbat, acesta fiind transportat de urgență la secţia de Terapie Intensivă a unui spital din Catanzaro.

Din fecirire, soţia, fiul și soacra bărbatului au suferit răni mai ușoare, însă au fost transportaţi la acelaşi spital. Potrivit presei internaționale, familia lovită de fulger este de origine calabreză, însă locuieşte în Bergamo, în nordul Lombardiei. Aceștia sosieră în Soverato pentru a-și petrece vacanța de vară, nebănuind tragedia care urma să li se întâmple.

Accidentele pe plajă sunt frecvente și în România, astfel că în ultimele zile, cinci persoane au murit înecate pe litoralul Mării Negre, printre care și un salvamar, în timp ce încerca să salveze un tânăr.

Autoritățile avertizează cu privire la pericolele pe care îi pândesc pe turiști, însă mulți dintre aceștia par să nu țină cont de recomandări, aventurându-se în larg, chiar și în zone unde a fost arborat steagul roșu de pericol înec.