Ultima oră! Explozie puternică într-un bloc din Cluj. Locatarii au fost evacuați, iar patru persoane au fost transportate de urgență la spital. Video

Ultima oră! Explozie puternică într-un bloc din Cluj. Locatarii au fost evacuați, iar patru persoane au fost transportate de urgență la spital. Video
Pompierii au ajuns la fața locului Poză ilustrativă

A fost alertă în Cluj după o explozie puternică desfășurată într-un bloc de pe strada Aurel Vlaicu, acolo unde mai multe echipaje de pompieri au sosit de urgență. Printre victime se află și un copil, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate. Cum a avut loc tragedia, de fapt.

Motivul izbucnirii exploziei. Multe persoane pot fi în acest pericol

În cursul acestei dimineți, pompierii din Cluj au fost solicitați să intervină de urgență într-un bloc, după producerea unei explozii în interiorul unui apartament. Potrivit ultimelor informații, evenimentul nefericit s-a produs din cauza unei centrale de apartament.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit la o explozie produsă la centrala unui apartament situat pe strada Aurel Vlaicu. Apelul de urgență a venit în jurul orei 03:40, iar pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale, un echipaj de terapie intensivă mobilă și unul SMURD”, a transmis ISU Cluj.

Deși locatarii din bloc au fost evacuați, patru persoane au fost rănite, printre acestea regăsindu-se și un copil. Aceștia au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Autoritățile au anunțat că au fost produse pagube atât în interiorul apartamentului în care a avut loc explozia, cât și în cel de la un etaj superior.

În ce stare se află victimele

De asemenea, au existat cinci autoturisme avariate, din cauza resturilor căzute pe acestea în urma exploziei. Din fericire, salvatorii au anunțat că explozia nu a fost urmată de incediu, ceea ce a evitat o posibilă tragedie și mai mare. La fața locului s-au prezentat două ambulanțe, un echipaj de Terapie Intensivă și un SMURD.  În urma celor întâmplate, oamenii legii vor demara o anchetă pentru a stabili cauza exactă a exploziei.

„În sprijin au venit două ambulanțe SAJ. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat faptul că explozia nu a fost urmată de un incendiu. Echipajele medicale au transportat la spital un bărbat de aproximativ 80 de ani, două femei de 78 și 35 de ani, respectiv un copil de aproximativ un an.

Din fericire, cu toții prezentau răni superficiale, suferind de asemenea atac de panică. Ulterior, la spital a fost transportat un alt bărbat, care a însoțit copilul. Explozia a afectat apartamentul în care s-a produs, însă pagube minore s-au înregistrat și la apartamentele de la etajul superior.

Totodată, la o prima evaluare, cinci autovehicule parcate lângă bloc sunt parțial afectate de resturile căzute de pe urma exploziei. Misiunea pompierilor s-a încheiat în urmă cu puține momente, iar o comisie va stabili cauza exploziei”, au transmis reprezentanții ISU Cluj, potrivit monitorulcluj.ro.

Vezi imagini de la fața locului: