Ultima oră! Două trenuri pline cu pasageri s-au ciocnit frontal în Cehia. Autoritățile au anunțat cel puțin doi morți și zeci de victime

Ultima oră! Două trenuri pline cu pasageri s-au ciocnit frontal în Cehia. Autoritățile au anunțat cel puțin doi morți și zeci de victime
Accident feroviar cu morți în Chia

Zi neagră pentru pasagerii a două trenuri care circulau în localitatea Domažlice din Cehia, în cursul acestei dimineți. Potrivit presei locale, unul dintre conductori nu a respectat culoarea roșie a semaforului, astfel că impactul frontal a fost inevitabil.

În ce direcții circulau trenurile

Nimeni nu preconiza o tragedie feroviară de asemenea anvergură, însă din păcate, traseele celor două trenuri s-au intersectat în mod nefericit. Unul dintre ele făcea o cursă obișnuită Pilsen – Domažlice, iar cel de-al doilea era un tren expres care circula între Munchen și Praga.

În urma accidentului, două persoane au decedat, 7 se află în stare critică, iar alte 31 au fost rănite. La fața locului a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție, astfel că patru elicoptere și zeci de ambulanțe au acționat pentru a transporta victimele în cel mai scurt timp.

„Putem confirma că doi oameni și-au pierdut viața în acest accident”, a transmis poliția cehă pe Twitter.

Ministrul Transporturilor a transmis că situația este gravă, anunțând că programul său va fi anula în vederea rezolvării acestei tragedii.

„Situația este gravă, anulez întregul program și sunt în drum spre locul accidentului”, a declarat ministrul Transporturilor Karel Havlíček, pe contul său de Twitter, explicând în cadrul aceleiași postări și motivul catastrofei: „Ex 351 a trecut peste un indicator cu Stop … şi s-a ciocnit cu un tren de călători”.

Potrivit ultimelor informații, cele șapte persoane în stare critică au fost supuse unor intervenții chirurgicale, medicii fiind reținuți cu privire la șansele acestora de supraviețuire.

Accident feroviar la Fetești. Circulația spre litoral a fost îngreunată

În urmă cu o săptămână, în România a avut loc un accident similar între două trenuri marfare care s-au ciocnit la Fetești, după ce conductorul unuia dintre ele a adormit pe traseu. Din fericire nu au existat pierderi de vieți omenești, însă pagubele materiale înregistrate au fost uriașe.

Pe lângă tragedia petrecută în stația CFR Fetești, vremea rea cauzată de furtuni și vijelii a făcut ca întârzierile trenurilor spre litoral să ajungă până la 420 de minute.

Potrivit Poliției din Ialomița, șoferul care a provocat accidentul avea o alcoolemie în aerul respirat de 0,4.

„Menționăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depășit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație și a intrat în trenul garat.

În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.

Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată”, a transmis Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI