Ultima oră de la Palatul Cotroceni! Anunțul momentului făcut de Klaus Iohannis. Ce le-a transmis președintele românilor

Ultima oră de la Palatul Cotroceni! Anunțul momentului făcut de Klaus Iohannis. Ce le-a transmis președintele românilor
În această dimineață Klaus Iohannis a avut o videoconferință cu prefecții din țară.

În această dimineață Klaus Iohannis a avut o videoconferință cu prefecții din țară. La videconferința de la Cotroceni a participat și Ludovic Orban și miniștrii implicați direct în luarea de măsuri anti-pandemie.

”Măsurile luate de Guvern dau rezultate”

În ședința de astăzi de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a stat de vorbă cu prefecții din țară și cu reprezentanții Guvernului condus de Ludovic Orban.

La finalul ședinței s-au tras anumite concluzii pe care președintele le-a expus într-o nouă conferință de presă.

Conform concluziilor, Iohannis a declarat că măsurile luate până acum de Guvern, împreună cu prefecții, au început să dea rezultate.

Domnia sa a declarat că, dacă cu 3-4 săptămâni, numărul de cazuri creștea de la săptămână la săptămână, acum numărul de cazuri maxim se situează în zona de 10.000.

Cu alte cuvinte, măsurile impuse de autorități funcționează și au fost bine implementate.

Klșaus Iohannis: Cu siguranță că ați observat că acum 3-4 săptămâni, numărul de cazuri creștea de la săptămână la săptămână
Klaus Iohannis: Deja putem să observăm că măsurile luate de Guvern acum câteva săptămâni, vedem că dau primele rezultate.

”Deja putem să observăm că măsurile luate de Guvern acum câteva săptămâni, vedem că dau primele rezultate. Cu siguranță că ați observat că acum 3-4 săptămâni, numărul de cazuri creștea de la săptămână la săptămână foarte mult și acum suntem în a treia săptămână în care numărul de cazuri maxim se situează în zona de 10.000 și sunt multe zile în care numărul de noi infectări este sensibil sub 10.000.”, a declarat Președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis, nemulțumit de rezultate

Cu toate măsurile luate în aceste ultime 4 săptămâni, rezultatele arată o creștere a numărului de pacienți internați la ATI.

Acest aspect este unul neîmbucurător, iar Klaus Iohannis s-a arătat nemulțumit pe această temă.

”Nu putem să spunem încă, din păcate, că am reușit să îngrădim pandemia. Avem primele confirmări că măsurile care s-au luat acum câteva săptămâni bune au dat rezultate. Din păcate, aceste rezultate, chiar dacă există și arată că măsurile pe care le luăm au fost bine gândite, nu au fost suficiente, pentru că vedem la Terapie Intensivă numărul de persoane crește. Din nefericire, în fiecare zi avem un număr important de decese, mult prea mulți români mor de această boală și atunci evident că s-a impus un nou set de măsuri restrictive”, a afirmat președintele.

Deși atât președintele, cât și autoritățile par a fi mulțumite de măsurile luate, cu toate astea rata infectărilor crește semnificativ.

La ora la care scriem acest material în România sunt 8.510 de persoane decedate din cauza infectării cu COVID 19.

În același timp, un bilanț al ultimelor 24 de ore arată că numărul infectărilor a ajuns la 334.236, iar numărul celor vindecați a ajuns la  224. 916 de persoane

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI