Ultima oră. Ce se va întâmpla cu elevii care se infectează cu covid după începerea şcolii. Câte zile vor putea sta acasă

Ultima oră. Ce se va întâmpla cu elevii care se infectează cu covid după începerea şcolii. Câte zile vor putea sta acasă
Ultima oră. Ce se va întâmpla cu elevii care se infectează cu covid după începerea şcolii

Ce se va întâmpla cu elevii care se infectează cu coronavirus, după începerea școlii este întrebarea la care a răspuns ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Anul școlar 2021-2022 va începe de 13 septembrie, astfel că părinții trebuie să afle detalii de ultimă oră!

Ce se va întâmpla cu elevii care se infectează cu covid după începerea şcolii

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a anunțat azi ce se va întâmpla cu elevii care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și în ce condiții pot să revină ei la școală. Iată ce măsuri se vor aplica în astfel de cazuri și ce trebuie să știe părinții!

”În ceea ce priveşte testarea şi măsurile care se iau atunci când apare un caz pozitiv, fie că este un caz simptomatic care a fost testat în şcoală şi diagnosticat pozitiv, fie că direcţia de sănătate publică sau părintele a anunţat şcoala că unul dintre copii s-a pozitivat, atitudinea este: dacă vorbim de clase la învăţământul preşcolar şi de clasele de la pregătitoare până la clasa a VI-a, inclusiv ca elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv să continue învăţământul online timp de 14 zile, dar se poate reveni, începând cu ziua a opta, prin testare antigen rapidă, în condiţiile în care rezultatele acestor teste sunt negative”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Carantină două săptămâni și trecerea la învățământul online pentru elevul indicat pozitiv cu coronavirus

În situația în care un elev este indicat pozitiv cu coronavirus, el este nevoit să intre în carantină vreme de două săptămâni, timp în care va trece la învățământul online. Dacă copilul infectat prezintă un test antigen rapid negativ, el va putea reveni la școală, începând cu cea de-a opta zi.

Însă pentru părinții copiilor care refuză testarea în cea de-a opta zi există varianta de a se prelungi învățământul online până în ziua a paisprezecea, moment în care elevii revin fizic la școală.

În cazul copiilor din clasele a VII-a și a VIII-a, și din învățământul liceal, la apariția unui caz pozitiv în școală există două situații. Mai exact, copiii care au fost vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și fac dovada uneia dintre aceste situații pot continua să învețe față în față.

Ceilalți trec în învățământul online, la fel ca și în clasele primare și până la clasa a VI-a, pentru o perioadă de 14 zile, însă cu posibilitatea testării și revenirii la școală începând cu ziua a opta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI