Ce restricții nu trebuie să respecte cei vaccinați, de fapt. Ioana Mihăilă a făcut anunțul zilei

Ce restricții nu trebuie să respecte cei vaccinați, de fapt. Ioana Mihăilă a făcut anunțul zilei
Ioana Mihăilă, despre restricțiile ce nu o să fie respectate de persoanele vaccinate

În ultima perioadă, medicii au remarcat o creștere a îmbolnăvirilor cu covid-19, mai mulți români ajungând în secțiile ATI din spitale. Iată că Ioana Mihăilă a făcut anunțul cu privire la ce o să se întâmple în cazul care o să fie impuse măsuri de prevenție.

Ioana Mihăilă: ‘Dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate’

Ioana Mihăilă a fost întrebată despre ce restricții o să impuse la mall-uri în timpul weekend-ului pentru persoanele ce nu sunt vaccinate. Ministrul a explicat că, în acest moment, trebuie să fie accelerată campania de vaccinare pentru ca infecția să nu se răspândească și să provoace foarte multe probleme.

De asemenea, Ioana Mihăilă a susținut că școlile trebuie să fie ținute deschise cât mai mult posibil pentru a evita scenariul de anul trecut. În cazul în care o să fie impuse restricții de circulație, ele nu vor viza persoanele ce s-au imunizat cu vaccinul împotriva covid-19.

„Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei.

Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei şi să ţinem cât de mult putem şcolile deschise, pentru că nu putem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, consecinţe a ceea ce s-a întâmplat anul trecut.

Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Vom discuta.”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ce restricții s-ar putea impune pentru mall-uri

Mulți oameni se întreabă dacă pașaportul covid-19 o să fie necesar la intrarea în mall-uri, așa că Florin Cîțu a oferit răspunsul așteptat de milioane de români. Acesta a declarat că nu este adeptul discriminării, dar soluția este luată în calcul.

„Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală.

Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise.

Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată.”, a declarat Florin Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI