Ultima oră! Bloc din Constanța, cuprins de flăcări. Zeci de persoane, inclusiv copii, au fost evacuate de urgență

Ultima oră! Bloc din Constanța, cuprins de flăcări. Zeci de persoane, inclusiv copii, au fost evacuate de urgență
Incendiu uriaș într-un bloc din Constanța

Zeci de persoane au trăit momente de panică, joi seară, pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța, după ce un apartament situat la etajul 1 al unul bloc a fost mistuit de flăcări. În urma incendiului au fost degajări mari de fum, iar peste 30 de persoane au fost evacuate din clădire.

Pompierii au intervenit de urgență

După izbucnirea incendiului într-un bloc, 15 persoane au reușit să se autoevacueze, în timp ce alte 15 persoane, printre care și copii, au fost evacuate de către salvatori. La fața locului au fost solicitate ajutoare specializate, astfel că trei autospeciale de stingere, două autoscări, 1 atpvm, două echipaje SMURD B și o Ambulanță a Serviciului Județean au acționat în cel mai scurt timp, reușind să lichideze focul și să evite o tragedie și mai mare.

Două persoane au suferit atacuri de panică, însă au refuzat să fie transportate la spital. Pentru moment, autoritățile încearcă să stabilească cauzele producerii incendiului.

Un alt incendiu puternic a avut loc la fabrica de hârtie a firmei Pufina, în Dej. Inițial, flăcările au izbucnit în zona unde se usucă hârtia, într-o hală de 10.000 de metri pătrați, iar ulterior, focul s-a extins.

Speriați de ceea ce se întâmplă, angajații prezenți la fața locului au încercat să folosească toate mijloacele de stingere din dotare până la sosirea pompierilor.

„Incendiul este de mare amploare, este limitată extinderea acestuia prin intervenția forțelor de la fața locului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj pentru ziarul Dej24.

Fumul gros și dens a fost vizibil de la zeci de kilometri distanță, iar pagubele înregistrate sunt semnificative. La fața locului, pompierii s-au prezentat cu mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar nici ambulanța și polițiștii nu au lipsit. Mai multe persoane au fost consultate la fața locului, nefiind nevoie de transportul la spital.

„La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD, care, până acum, a consultat șase persoane cu suspiciuni de intoxicație cu fum sau arsuri ușoare. Nici una dintre acestea nu a necesitat transport la spital sau investigații suplimentare”, au explicat reprezentanții ISU Cluj.

Incendiu în Teleorman după un grătar

Un eveniment care se putea termina tragic a avut loc într-un bloc din Teleorman după ce mai mulți locatari au făcut un grătar într-o uscătorie/debara de pe scară. După ce și-au potolit foamea, oamenii au uitat să stingă focul, motiv pentru care, camera a fost cuprinsă de flăcări rapid.

Din fericire, alți vecini au observat incendiul în timp util, fiind solicitat de urgență ajutorul pompierilor. Focul a fost lichidat, iar cei vinovți ar trebui acum să suporte pagubele înregistrate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI