Ultima oră! A fost găsită una dintre surorile dispărute în Dunăre. Ce au omis salvatorii în cele trei zile de căutări

Ultima oră! A fost găsită una dintre surorile dispărute în Dunăre. Ce au omis salvatorii în cele trei zile de căutări
A fost găsită una dintre fetițele pierdute în Dunăre

Drama familiei celor două surori dispărute în Dunăre continuă. După trei zile de căutări disperate, trupul fetei de 12 ani a fost recuperat astăzi și adus la mal. Un apel la 112 a anunțat prezența trupului neînsuflețit al fetei la o distanță mică față de locul în care copilele au alunecat în apă.

Scafandrii continuă căutările celei de-a doua fetițe

Un apel la 112 a anunțat în această dimineața găsirea uneia dintre fetițele dispărute luni după-amiază în zona portului orașului Isaccea. Potrivit informațiilor oferite de câțiva copii, în preajma cărora fetițele se aflau, se pare că una dintre copile a alunecat în apă, iar ulterior i-a cerut ajutor surorii sale care a sărit pentru a o salva.

Din păcate, niciuna dintre surori nu amai ieșit la suprafață, iar de trei zile, mai multe echipaje de salvare le caută neîncetat. Potrivit primelor informații, trupul neînsuflețit al fetiței a fost găsit la aproximativ 50 m de mal și aproximativ 400 de m în aval față de locul dispariției, pe semne că aceasta ar fi putut fi găsi mai repede. Din păcate, operațiunile de salvare au fost îngreunate de apa xtrem de tulbure.

Pentru găsirea celor două surori au participat și continuă căutările șapte subofiteri, dintre care doi scafandri, cu o autospecială de transport scafandri, o ambarcațiune de căutare salvare (SAR), o barcă pneumatică și o ambulanta SMURD, toate din cadrul ISU Tulcea, iar ISU Constanta este prezent la operațiune cu doi scafandri.

Cum s-a produs nenorocirea

Potrivit declarațiilor făcute de unchiul lor, cele două fetițe doreau să-și facă poze sau filmulețe pentru rețeaua socială TikTok. În momentul tragediei, surorile se aflau într-o zonă neamenajată, motiv pentru care, pericolul de alunecare nu a întârziat să apară

„Au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutăm. A intrat aia mai mare cica prima. Au mai rămas 2 copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea mâna în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă”, a explicat pentru Observator unchiul fetelor.

Din declarațiile rudelor, fetițele proveneau dintr-o familie modestă, cu un frate și alte trei surori, iar mama este plecată la muncă în străinătate. Pentru că nu au avut curaj să-i dea vestea teribilă, femeia a fost informată că fetele au fost lovite de o mașină și sunt la ortoped pentru a primi tratament.

„Nu ştie (n.r. mama). I-am spus că sunt la ortoped, că le-a lovit o maşină”, a declarat mătușa copilelor.

Vă reamintim că cele două fete au fost date dispărute în cursul zilei de luni, la ora 16:10, atunci când s-au pierdut fără urme în Dunăre, alunecând de pe un mal neamenajat. La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje de Poliție, un elicopter SMURD, precum și restul forțelor menționate mai sus. O comunitate întreagă s-a rugat și a participat la găsirea în viață a surorilor, însă destinul tragic a avut alt plan pentru ele.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI