Ultima imagine cu Regina Elisabeta în viață. Cum arăta monarhul FOTO

Ultima imagine cu Regina Elisabeta în viață. Cum arăta monarhul FOTO
Ultima imagine cu Regina Elisabeta în viață.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. Monarhul s-a stins din viață joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Regina Elisabeta a început să se simtă rău în cursul zilei de azi, iar medicii s-au arătat îngrijorați de starea ei de sănătate, după cum s-a anunțat și într-un comunicat dat de Palatul Buckingham. Ultima imagine cu Regina Elisabeta în viață a fost făcută în urmă cu două zile, când a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcția de prim-ministru al țării, la Castelul Balmoral. Imaginea a stârnit încă de atunci îngrijorare cu privire la starea de sănătate a monarhului, care a fost surprins cu vânătăi și în baston.

Ultima imagine cu Regina Elisabeta în viață

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit în această după amiază. Toată familia Reginei s-a aflat lângă ea în ultimele momente. Regina Elisabeta a II-a a fost cea mai longevivă regină a Marii Britanii, dar și cel mai în vârstă monarh din lume.

În ultima imagine publică, cea de la evenimentul numirii în funcție a premierului Lizz Triss, din urmă cu două zile, regina Elisabeta a II-a a părut vizibil „slăbită”, fapt care a stârnit îngrijorare.

Vezi imaginea în galeria foto a articolului! Apoi, miercuri, Regina a fost nevoită să anuleze o întâlnire virtuală planificată cu miniștrii de rang înalt, după ce a fost sfătuită de către medici să se odihnească. În cursul zilei de azi, Palatul  Buckingham a anunțat decesul Reginei.

Primul mesaj al Regelui Charles

Premierul Liz Truss, numită în funcție de Regina Elisabeta a II-a cu doar două zile înainte de a muri, a ținut un discurs după decesul Reginei. „Suntem devastați, Regina Elisabeta a II-a a fost o piatră de temelie pe care s-a construit Marea Britanie modernă. Este o țară măreață datorită ei”, a declarat premierul britanic.

 „Odată cu încheierea celei de-a doua ere elizabetane, intrăm într-o nouă eră din magnifica istorie a măreței noastre țări exact cum Majestatea Sa și-ar fi dorit: prin rostirea cuvintelor „God save the King”, a spus Liz Truss.

De asemenea, un comunicat a fost emis de Familia Regală în numele lui Charles, acum noul Rege:

„Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Deplângem profund trecerea în neființă a unui suveran prețuit și a unei mame mult iubite.

Știu că pierderea ei va fi profund simțită prin țară, Tărâmuri și Commonwealth și de către nenumărații oameni din jurul lumii. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectelui și a afecțiunii profunde în care Regina a fost atât de mult prețuită”.

Urmăriți Playtech.ro și pe