Regina Elisabeta a murit. Tragedie uriașă în familia regală britanică

Regina Elisabeta a murit. Tragedie uriașă în familia regală britanică
A murit Regina Elisabeta

Veste cutremurătoare pentru membrii coroanei regale britanice. Regina Elisabeta a Marii Britanii a încetat din viață, la venerabilă vârstă de 96 de ani. Mama Prințului Charles acuzase anumite probleme de sănătate, în ultima perioadă. Suverana a fost cel mai longeviv monarh britanic, urcând pe tron în anul 1952. Ce au declarat cei de la curtea regală.

A murit Regina Elisabeta a Marii Britanii

Istoria Marii Britanii închide un capitol lung, prosper și plin de reușite în această zi. Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață, la vârsta de 96 de ani, scriu jurnaliștii de la BBC.

Bunica ducelui de Cambridge se afla sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral, după ce medicii și-au exprimat îngrijorarea pentru starea ei de sănătate, potrivit unui comunicat oficial de la Palatul Buckingham.

Monarhul britanic s-a bucurat să-și vadă toți cei patru copii, Prințul Charles, Prințul Andrew, Prințesa Ann și Prințul Edward, strânși la proprietatea ei scoțiană de lângă Aberdeen.

Altețele lor Regale au fost profund îngrijorați de faptul că starea reginei s-ar fi deteriorat, având în vedere vârsta înaintată pe care monarhul o poseda.

„În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”,  sunt informațiile apărute într-un comunicat din dimineața zilei de joi, 8 septembrie.

Pe lângă membrii activi ai familiei regale, Meghan Markle și Prințul Harry au sosit și ei în Marea Britanie. Ducele și ducesa de Sussex urmau să participe la un eveniment caritabil la Londra, se află și ei la Castelul Balmoral, a declarat un purtător de cuvânt.

Regina Elisabeta a urcat pe tronul Marii Britanii în anul 1952

Biograful regal Robert Hardman, autorul cărții Queen of Our Times, a declarat că știrile tulburătoare despre sănătatea Reginei Elisabeta le-au reamintit englezilor de importanța ei pentru țară, menționând afecțiunea profundă pe care britanicii le-o poartă monarhului lor.

„Ea nu seamănă cu niciun alt monarh din istoria noastră. Este cel mai longeviv monarh al nostru, cel care a trăit cel mai mult, cel care ne-a servit cel mai mult”, a spus el pentru BBC 5 Live.

Ea reprezintă doar această constanță, acest sentiment de permanență și stabilitate. Și cred că de-a lungul anilor, oamenii probabil au considerat-o deseori de bună. Deodată, în momente ca acestea, toți realizăm… cât de prețioasă este ea.”, a spus autorul.

Miercuri, 7 septembrie, regina Elisabeta anulase o întâlnire virtuală planificată cu miniștrii de rang înalt, după ce medicii i-au sfătuit repaos total. Cu o zi înainte, mama Prințului Charles a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcția de premier al țării, la Castelul Balmoral.

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Bunica Prințului Harry a urcat pe tron în anul 1952, la vârsta de 26 de ani.

Urmăriți Playtech.ro și pe