Ultima imagine cu Benone Sinulescu în viață. Cum arăta marele artist al României FOTO EXCLUSIV

Ultima imagine cu Benone Sinulescu în viață. Cum arăta marele artist al României FOTO EXCLUSIV
Benone Sinulescu. O viață dedicată folclorului autentic

Benone Sinulescu, de-a lungul celor 58 de ani de carieră, împliniți anul acesta, a reușit să-și câștige locul în inimile și mințile românilor. Încă de la debutul său, în 1963, Benone Sinulescu a cântat alături de alte voci mari ale folclorului românesc. Din păcate astăzi, la 84 de ani, celebrul solist s-a stins din viață, acasă, alături de soție.

O viață dedicată folclorului autentic

Benone Sinulescu s-a născut în urmă cu 84 de ani, în comuna Siriu din județul Botoșani, la data de 24 mai 1937. Născut într-o familie de țărani, tatăl tâmplar și mama casnică, pe vremea colectivizării tânărul Benone nu a dus o viață ușoară, dar și-a găsit refugiul în ceea ce avea să-i aducă și faima, muzica.

Cu veleități artistice de mic copil, Benone Sinulescu își face debutul muzical la începutul anilor 60, iar în 1963 înregistrează primul său disc vinil cu același nume, urmat de un alt cântec, intitulat Mi-a Scris Mîndra Din Siriu, înregistrate la casa de discuri Electrecord.

Din acel moment scena i-a aparținut, cântând alături de nume mari ale vremii, precum Irina Loghin, Maria Ciobanu. Din 1963 și până în 2013 a scos nenumărate melodii sau albume  și compilații, toate cu succes la publicul român din țară și de peste hotare. Benone Sinulescu a avut o carieră muzicală care s-a întins pe 58 de ani de viață.

Ultima imagine cu Benone Sinulescu înainte să moară

Încă de la începutul anului, Benone Sinulescu a avut probleme de sănătate, ulterior fiind și internat pentru o perioadă în spital. În iulie era transferat la o clinică privată din Timișoara. Aici i s-au făcut mai multe analize, printre care și un tomograf. Familia nu a vrut să vorbească despre problemele de sănătate ale artistului, așa că s-au știut puține lucruri despre problemele reale de sănătate.

În ultima vreme se afla acasă, la Arad, alături de soția sa, fiind țintuit la pat. O ultimă poză îl surprinde pe regretatul Benone Sinulescu stând în pat, poza fiind făcută de un asistent medical permanent care avea grijă de el. Soția este cea care a anunțat astăzi decesul survenit în jurul orei 14:30, ca urmare a unor complicații respiratorii, după cum declară aceasta.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19.

A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea.”, declară soția lui Benone Sinulescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI