Insectele ucigașe care fac ravagii între oameni. Au un venin foarte toxic

Insectele ucigașe care fac ravagii între oameni. Au un venin foarte toxic
Viespile ucigaș prinse în America

Departamentul de Stat pentru Agricultură din Washington a reușit să eradice un cuib gigant asiatic de viespe. Albinele ucigașe asiatice au fost reperate în nord-vestul Statelor Unite. Așa-numitele „viespi ucigașe”, au o înțepătură care poate fi mortală pentru unii oameni, și au ieșit din hibernare.

Albinele reperate în nord-vestul Statelor Unite

Oamenii de știință din nord-vestul Statelor Unite au localizat primul cuib de viespe gigantice asiatice, cunoscute și sub denumirea de „viespi ucigași”. Departamentul pentru Agricultură de Stat din Washington a declarat că entomologii au descoperit cuibul în cavitatea unui copac în Blaine. Este vorba de un orășel de la granița de nord a statului cu Canada.

Insectele ucigașe care fac ravagii între oameni. Au un venin foarte toxic
Albinele uriașe asiatice, un dăunător invaziv care nu este originar din SUA

Agenția a declarat că echipa sa a observat „zeci” de viespi care intrau și ieșeau din copac. Sâmbătă au reușit să eradice cuibul, după ce vremea slabă a forțat echipa să întârzie planurile de distrugere vineri.

”Albinele uriașe asiatice, un dăunător invaziv care nu este originar din SUA, sunt un prădător al albinelor și altor insecte. Un grup mic de viespi gigantici asiatici poate ucide un stup întreg de albine în câteva ore.”, se arată în declarația departamentului.

Albinele ucigașe au fost eradicate

Insectele, supranumite „viespi ucigași” pot fi fatale pentru unii oameni, în special după înțepături repetate. Au fost văzute pentru prima dată în SUA în decembrie 2019. Departamentul de Agricultură de la Washington a verificat două observări raportate în apropiere de Blaine. Au fost raportate mai multe observații în statul Washington pe tot parcursul anului.

Departamentul pentru agricultură declarat în septembrie că speră să găsească și să eradice cuibul de viespi până la jumătatea lunii înainte ca noile regine să apară și să se împerecheze, ceea ce ar ajuta la „prevenirea răspândirii” speciei invazive. Albinele au fost văzute și în provincia canadiană Columbia Britanică, la nord de granița statului Washington.

Albinele gigantice asiatice pot înțepa majoritatea costumelor de apicultor, pot livra de aproape șapte ori cantitatea de venin decât o albină și pot înțepa de mai multe ori, a raportat agenția de știri AP. Departamentul pentru agricultură din statul Washington a avertizat, de asemenea, că, deși viespile nu sunt în general agresive față de oameni, ele pot reprezenta o amenințare pentru sănătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI