Uită de oțet! Cum scapi definitiv de gândacii din casă. 3 metode testate care funcționează de minune

de: Ștefan R. Apostol
25 04. 2024

Nimănui nu-i plac gândacii care se ascund prin toate ungherele casei, și de cele mai multe ori apelează la souțiile clasice. Dar, conform unor trucuri, am aflat cum scapi definitiv de gândacii din casă, folosind 3 metode testate care funcționează de minune, așa că, uită de oțet!

Nimănui nu-i plac gândacii din casă!

Ajungi acasă și te pregătești să te așezi pentru o seară liniștită, când observi o creatură mică care se târăște pe podeaua băii talesau în bucătărie. De altfel aici, este greşeala ta care atrage gândaci, și anume că nu ai făcut curat. Îți dai seama că este vorba de gândaci, aceste insecte enervante, cu mișcările lor rapide.

Nu sunt tocmai genul de creatură pe care ați dori să vă pândească în casă. Așa că probabil sunteți gata să încercați un repelent natural popular pentru insecte, recomandat pentru combaterea gândacilor, oțetul.

În timp ce oțetul poate avea un succes temporar datorită mirosului său puternic, acesta nu se dovedește a fi o soluție pe termen lung, așa că, uită de oțet! Am aflat noi trucuri care te vor ajuta să scapi de gândaci, find vorba de 3 metode testate care funcționează de minune.

Cum scapi definitiv de gândacii din casă

Oțetul, în special oțetul alb, emană un miros puternic care poate descuraja temporar peștii de argint. Cu toate acestea, nu va aborda cauzele profunde ale infestării, și anume umiditatea sau umezeala, ascunzătorile viabile și sursele abundente de hrană, factori care oferă condiții ideale pentru ca peștii de argint să se dezvolte.

Nici folosirea oțetului nu va elimina întreaga populație, mai ales atunci când peștii de argint sunt deja împrăștiați prin toată casa. Gândacii, mai ales cei argintii sunt cunoscuți pentru obiceiurile lor distructive, se hrănesc cu materiale bogate în amidon, cum ar fi hârtia, cartonul, hainele, lipiciul și chiar izolația din fibră de sticlă.

Acest lucru înseamnă că pot face ravagii printre cărți, documente importante, hainele, tapetul și orice conține carbohidrați sau proteine.

Care sunt cele 3 metode testate care funcționează de minune

Ca să nu mai vorbim de suferința psihologică pe care o pot provoca prin simplul fapt că sunt niște târâtoare înfiorătoare care locuiesc în spațiul dvs. de locuit, așa că vreți să plece, și repede. Dar, deoarece sunt creaturi rezistente și se pot adapta la mirosuri în timp, bazându-vă doar pe oțet nu veți scăpa definitiv de gândacii din casă.

În loc să vă bazați pe soluția temporară pe care o oferă oțetul, puteți aplica metode încercate și testate pentru a scăpa de aceste insecte, cum ar fi folosirea

  1. pământul de diatomee (DE),
  2. sarea,
  3. acidul boric

și a unor sfaturi simple de curățenie preventivă.

1.Pământul de diatomee (DE)

Este o substanță naturală care poate fi presărată în zonele în care ați văzut insectele. Atunci când intră în contact cu DE, acesta le poate deteriora exoscheletul și, în cele din urmă, îi poate deshidrata.

2. Sarea

Sarea are un efect similar de uscare asupra inscetelor, așa că, asigurați-vă doar că presărați sare pură în ascunzătorile lor.

3.Acidul boric

Acidul boric este o altă substanță naturală, trucul genial prin care scapi de gândaci, eficientă împotriva gândacilor. Acesta acționează prin perturbarea sistemului lor digestiv atunci când îl ingerează.

Împrăștiați-l în zonele în care se ascund peștii de argint, cum ar fi crăpăturile și crăpăturile. Cu toate acestea, deoarece acidul boric este toxic, luați în considerare alte soluții dacă aveți animale de companie sau copii mici.

Sfaturi simple de curățenie preventivă

În afară de cele 3 metode, mai este nevoie și de altceva, de curățenie, dar și o nouă tehnologie care te scapă de gândacii din casă. Astfel că, ar fi cazul să sigilați punctele de intrare cu mastic, deoarece gândacii intră adesea în case prin crăpături și goluri. Reduceți umiditatea prin repararea scurgerilor și utilizarea dezumidificatoarelor, în special în subsoluri și băi.

Și, deoarece gândacii sunt atrași de firimituri, reziduuri alimentare și produse de hârtie, dezordonați-vă și curățați-vă casa în mod regulat pentru a elimina potențialele surse de hrană.

Luați în considerare servicii profesionale de combatere a dăunătorilor dacă aveți deja o infestare severă. Exterminatorii profesioniști au cunoștințe, experiență și acces la produse specializate care pot viza eficient și ascunzătorile lor.

Mai important, aceștia pot implementa un plan de tratament personalizat pentru a se asigura că problema gândacilor este eliminată o dată pentru totdeauna.