Astăzi vă prezentăm o modalitate eficientă de a scăpa de nesuferitele insecte din casa dumneavoastră fără a apela la soluții care presupun multe chimicale. Așadar, cum scapi de gândacii din casă. Aşa nu vei mai avea probleme cu ei, mergi la sigur cu aceste soluţii.
Nesuferitele insecte sunt printre cele mai dezgustătoare dăunătoare, astfel că mulți care văd așa ceva prin locuințele lor nu se gândesc decât la cum scapi de gândacii din casă.
Motivele pentru care ei se „cazează” fără nicio jenă în apartamente sunt multiple, începând cu neglijenţa locatarilor de a lăsa mâncare pe masă sau în diferite colţuri accesibile ale bucătăriei, până la ghenele de resturi menajere care sunt situate în interiorul blocului.
Citește și: Cum scapi de gandacii din bucătărie
Acestea din urmă reprezintă o adevărată invitaţie pentru gândacii, precum și pentru șobolani.
Gândacii pot fi de circa 4.600 de specii. Majoritatea speciilor sunt sălbatice, trăind în natură, fără să aibă treabă cu oamenii şi gospodăriile lor, dar un mic număr de specii s-a adaptat de minune în aşezările umane, unde și prosperă.
Curățenia este importantă pentru eradicarea acestei probleme. Astfel, nu mai ţineţi vasele nespălate în chiuvetă până se fac cât un munte. De asemenea, gunoiul trebuie dus în fiuecare zi.
Utilizaţi aspiratoare cu saci de unică folosinţă, pe care să îi aruncați imediat cum ați aspirat. Mătura ajută doar la răspândirea ouălor în întreaga casă.
Există spray-uri/ insecticide disponibile pe piaţă, care conţin ciflutrin, un element foarte eficient în eliminarea completă a gândacilor.
Pulverizaţi insecticidul în locurile unde se ascund gândacii, cum ar fi crăpături în perete, guri de aerisire, zona de drenaj, în coşul de gunoi… etc. Trebuie să știți, gândacilor le plac zonele calde şi umede. Este important să urmaţi toate instrucţiunile de siguranţă atunci când pulverizaţi insecticidul. Copiii şi animalele de companie trebuie ținute departe de insecticid.
De asemenea, se pot face adevărate capcane pentru gândaci, dintr-un material adeziv şi o momeală. Odată ce gândacii intră în capcană să guste momeala ei sunt prinşi de adeziv. Puneţi capcanele în zonele în care apar cel mai frecvent gândacii şi reînnoiţile în mod continuu timp de o săptămână pentru a scăpa complet de nesuferiții gândaci.
Citește și: Cum scapi de gândaci cu ajutorul berii
De asemenea, cei care nu vor să apeleze la soluțiile chimice pot apela la uleiul de lavandă care acţionează împotriva gândacilor, cât şi a altor insecte pe care nu le doriţi în casă.
Tot ce trebuie sî faceți este să picuraţi pe bucăţi de vată 6 picături de ulei esenţial de lavandă. Plasaţi-le apoi peste tot prin casă, mai ales în dulapuri, şi reânnoiţi-le zilnic.