24 oct. 2023 | 10:11

Uită de găluştele din griş! Reţeta de care te vei îndrăgosti pe loc: se fac din pâine şi sunt delicioase

Diverse
Uită de găluştele din griş! Reţeta de care te vei îndrăgosti pe loc: se fac din pâine şi sunt delicioase
Uită de găluştele din griş! Reţeta de care te vei îndrăgosti pe loc se fac din pâine şi sunt delicioase

Găluștele de griș nu mai sunt o noutate pentru nimeni, pentru că orice gospodină știe să le pregătească și orice persoană a mâncat măcar o dată. Puțini au auzit, însă, de găluștele care se fac din pâine. Sunt delicioase și ies foarte pufoase dacă le pregătești cum trebuie.

De unde au originea găluștele de pâine

Găluștele din pâine sunt un preparat culinar special și pot fi găsite în bucătării din mai multe părți ale lumii. Cu toate acestea, cei care locuiesc sau călătoresc des în Austria și Germania au avut ocazia să deguste această delicatesă, numită semmelknodel.

Cu timpul, rețetele și tehnicile de preparare a găluștelor din pâine s-au răspândit în alte regiuni și au fost adaptate la gusturile locale. Astfel, găluștele din pâine au devenit un fel de mâncare versatil, pe care mulți îl adoră.

Este o minune pentru cei care iubesc pâinea, dar mai ales pentru cei care nu vor să risipească mâncarea niciodată. Dacă ai pâine veche de câteva zile, fie ea și uscată, dar într-o formă bună, fără mucegai, o poți folosi pentru a face găluște.

Se gătesc foarte ușor și au un gust și o textură speciale. Se potrivesc perfect pentru orice tip de ciorbă și nu mai ai nevoie de pâine la masă.

Cum se fac găluștele din pâine

Găluștele cu pâine nu se pregătesc deloc greu și sunt foarte delicioase. Găluștele pot fi un partener perfect pentru o varietate de feluri de mâncare.

Acestea se pot regăsi cu succes în supe, alături de varză roșie călită sau alături de preparate tradiționale precum papricaș, gulaș, mâncare de mazăre de stil ardelenesc și multe altele, adăugând o notă delicioasă.

Ingrediente:

  • Pâine proaspătă sau veche (câteva felii)
  • Apă caldă
  • Sare
  • Opțional: ouă, verdeață tocată, brânză, condimente după gust

Instrucțiuni:

Tăiați pâinea veche în cuburi mici sau fâșii. Dacă doriți să faceți găluștele mai pufoase și mai bogate în nutrienți, puteți înmuia pâinea în apă caldă sau lapte pentru câteva minute, apoi stoarceți excesul de lichid.

Vezi și: Nu mai pune bicarbonat sau praf de copt în găluște. Pont de la Gina Bradea pentru cea mai bună supă de găluște

Dacă doriți, puteți adăuga ouă bătute la pâinea înmuiată și amestecați pentru a obține o consistență mai omogenă. Aceasta va face găluștele să fie mai pufoase.

Adăugați o linguriță de sare și orice alte condimente sau arome preferate, precum verdeață tocată sau brânză rasă. Amestecați bine și asigură-te că toate ingredientele s-au omogenizat.

Formați găluștele din compoziția de pâine. Puteți face găluștele în formă de biluțe mici sau în orice altă formă dorită, nu contează acest detaliu.

Puneți găluștele în apă clocotită sau supă fierbinte și fierbeți-le timp de aproximativ 5-10 minute sau până când acestea plutesc la suprafață. Fierberea poate varia în funcție de mărimea găluștelor, dar este important să le gătiți până când devin pufoase.

Scoateți găluștele fierte cu o spumieră și serviți-le ca atare sau cu sosul preferat.

Cele mai bune preparate nemțești

Bucătăria germană este bogată și diversificată, cu multe preparate delicioase care reflectă influențe regionale și o tradiție culinară bogată. Iată câteva dintre cele mai cunoscute și apreciate preparate nemțești:

Bratwurst: Acești cârnăciori proaspăt preparați din carne de porc, vită sau amestec de carne, sunt populari în întreaga Germanie. Sunt de obicei prăjiți și serviti cu muștar sau în chifle.

Schnitzel: Este un preparat care constă într-o felie de carne (de obicei porc sau vită) bătută subțire, acoperită cu pesmet și prăjită. Se servește adesea cu cartofi prăjiți sau piure de cartofi, chiar și la noi în țară.

Kartoffelsalat: Salata de cartofi nemțească este un preparat rece, făcut cu cartofi fierți, ceapă, castraveți murați și un dressing de muștar sau maioneză.

Citește și: Cel mai sănătos fel de mâncare românesc. Face ravagii în lumea întreagă, toţi află despre beneficiile lui

Eintopf: Aceasta este o supă tradițională nemțească sau un tocăniță, care conține carne (de obicei porc), cartofi și legume, toate fierte împreună pentru a crea o mâncare consistentă.

Rouladen: Este un preparat care constă în rulouri de carne subțire (de obicei carne de vită) umplute cu ceapă, muștar, bacon și castraveți murați. Acestea sunt apoi prăjite și servite cu sos.

Weisswurst: Acești cârnăciori albi, făcuți din carne de porc și veal (carne de vițel), sunt un preparat tradițional din Bavaria. Sunt serviți de obicei cu muștar dulce și pretzels.

Apfelstrudel: Această plăcintă cu mere, foarte subțire și rumenă, este un desert iconic al bucătăriei germane. Se servește de obicei cu zahăr pudră și înghețată de vanilie.

Haxen: Este o specialitate din Bavaria, care constă în picioare de porc fierte sau prăjite, cu o coajă crocantă și o carne suculentă în interior.

Lebkuchen: Aceste prăjituri de miere, asemănătoare cu gingerbread-ul, sunt adesea asociate cu sezonul de sărbători, în special în timpul Crăciunului.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Premierul slovac Robert Fico a fost operat. Starea politicianului este mai bună. Update
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Capital.ro
Românii care ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 septembrie 2024. Legea ar urma să se schimbe
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro