Uită de checul cu cacao. Ingredientul cu care poți să schimbi preparatul, va ieși foarte răcoritor

de: Mariana Olteanu
25 09. 2023

În ultimul timp, checul cu lămâie face furori în rândul gospodinelor. Desertul răcoritor este tot mai iubit și acest lucru se datorează consistenței sale moale și ușor umedă. Mai mult, aroma de citrice va impresiona pe toată lumea. Pentru prepararea acestuia vei avea nevoie de doar patru ingrediente. Iată ce trebuie să faci!

Rețetă de chec cu lămâie

Printre deserturile delicioase și la îndemâna fiecărei gospodine se numără checul cu lămâie. Pentru prepararea acestuia, vei avea nevoie de doar câteva ingrediente:

  • 3 ouă mari
  • 300 g lapte condensat îndulcit
  • 130 g făină cu praf de copt
  • 30 ml suc de lămâie și coaja de la lămâie.

Primul pas în realizarea acestei rețete constă în preîncălzirea cuptorului la 163 de grade. După ce dați drumul cuptorului, puteți să tapetați o tavă de chec cu o hârtie de copt. Bucătarii vă îndeamnă să aveți mare grijă în momentul în care alegeți lămâiele. De asemenea, înainte de a le folosi trebuie să le spălați foarte bine.

Citește și: Cum se prepară, de fapt, aluatul de chec perfect. Ce trebuie să faci neapărat cu făina înainte ca să iasă pufos și aromat

Mod de preparare

Primul pas în prepararea acestei rețete constă în amestecarea ouălelor cu a laptelui condesat, într-un castron mare. Folosindu-vă de un tel, bateți ouălele până când acestea se încorporează.

Ulterior, puteți adăuga făina. Mixați compoziția până când scăpați de cocoloașe. La sfârșit se adaugă zeama de lămâie dar și coaja. Amestecați până când compoziția este uniformă.

Aluatul obținut se toarnă în tava pregătită și se bagă la cuptor timp de 45 de minute. Din când în când, acesta se înțeapă cu o scobitoare. În acest fel, puteți verifica dacă s-a făcut.

Citește și: Chec pufos cu nucă prăjită și cacao. Îl prepari rapid, în doar câteva minute

Secretul unui chef delicios

Checul cu lămâie se remarcă și prin glazura delicioasă. Pentru obținerea acesteia, puteți să amestecați 200 g zahăr pudră cu 1-2 linguri de suc de lămâie.

Acestea se amestecă până când obțineți consisentența dorită. Glazura obținută se pune deasupra checului. Acesta va avea un gust mult mai bun. Checul obținut se poate păstra la temperatura camerei până la 4 zile. De asemenea, acesta se poate păstra proaspăt timp de mai mult timp dacă-l țineți  într-un vas ermetic. Acest desert va fi iubit și îndrăgit de toată lumea, chiar și de către cei mai mofturoși.

Citește și: Secretele bucătarilor de top pentru cel mai pufos chec. Ingredientele care nu trebuie să lipsească