Uită de bicarbonatul de sodiu! Ingredientul din bucătărie care îţi face oalele şi tigăile ca noi. Îl ai mereu la îndemână
Există o mulțime de alternative la ideea de curățare a oalelor cu detergenți chimici. Multe gospodine folosesc ingrediente naturale sau produse din bucătărie pentru a îndepărta ușor arsurile de pe vasele de gătit. Cel mai comun produs folosit în astfel de scopuri este bicarbonatul de sodiu. Există, însă, un alt preparat despre care nu știai că poate să facă minuni. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul care îți face tigăile ca noi.
Cu ce să speli tigăile și oalele arse
Cu toții am avut de-a face, la un moment dat, cu oale sau tigăi arse din cauză că le-am lăsat prea mult pe foc sau pe o flacără prea mare. Sunt principalele motive pentru care vasele de gătit se înnegresc și prezintă urme și pete neplăcute din punct de vedere estetic. Nu mai vorbim despre faptul că acestea pot să influențeze și gustul mâncărurilor pe care le preparăm.
Așa cum am menționat de la bun început, bicarbonatul de sodiu este cel mai comun ingredient folosit pentru curățarea vaselor de bucătărie. Există, însă, și alte alternative la acest produs. La unul dintre ele nu te-ai gândit niciodată.
Putem să curățăm oalele arse din bucătărie și cu ajutorul oțetului. Se toarnă oțet alb în tigaie și se lasă la fiert pentru o perioadă scurtă de timp. Apoi, se freacă ușor arsura, după ce oțetul se răcește. În scurt timp vei observa că petele negre încep să dispară de pe vas.
Ingredientul care îți face tigăile ca noi
Poți înlocui oțetul alb și cu peroxid de hidrogen, disponibil de obicei sub formă de batoane. Tot ce trebuie să faci este să pui o linguriță de pulbere de peroxid de hidrogen în vasul afectat de arsură și să o încălzești până începe să bolborosească. Fierbeți compoziția pentru câteva minute, după care frecați vasul cu un burete de bucătărie. Arsurile vor dispărea într-o clipită.
Un alt ingredient despre care cu siguranță nu știai că te poate ajuta să îndepărtezi arsurile de pe oalele din bucătărie este ketchupul. Produsul îți poate face vasele de bucătărie ca noi. Pune ketchup în cantități moderate, nu mari, în zonele în care tigaia este arsă și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Freacă zona afectată, după care clătește-o cu apă rece.
Citește și: Și-a frecat tigaia murdară cu făină și a fost uluită de rezultat. Ce truc genial a descoperit o femeie
Crema de tartru poate să ajute, de asemenea, la curățarea vaselor de bucătărie arse. Pune într-o ceașcă de apă două linguri de cremă de tartru. Pune, apoi, amestecul la fiert, după care lasă-l să se răcească. Ulterior, spală vasul afectat de arsură cu apă caldă cu săpun de vase și amestecul preparat.