A presărat zahăr peste tigaia arsă și a lăsat-o așa 30 de minute. Imediat a descoperit un truc genial

A presărat zahăr peste tigaia arsă și a lăsat-o așa 30 de minute. Imediat a descoperit un truc genial
A presarat zahar peste tigaia arsa si a lasat-o asa 30 de minute. Imediat a descoperit un truc genial

Cu siguranță ți s-a întâmplat, măcar o dată, să ți se ardă tigaia preferată, după ce ai prăjit o friptură suculentă sau cartofi noi. Ei bine, experții în arta culinară au găsit soluția perfectă cu ajutorul căreia vei scăpa de această problemă. Cum poți salva tigaia folosind doar câteva firicele de zahăr.

Ce se întâmplă dacă pui zahăr peste tigaia arsă

Internetul a devenit o reală muză pentru pasionații de gătit, aceștia căutând tot felul de soluții magice și trucuri geniale pentru a realiza cele mai bune rețete de mâncăruri mai mult sau mai puțin bogate în calorii.

Dacă ți s-a ars tigaia și te pregătești să o arunci la gunoi, deoarece crezi că nu mai există soluție pentru a o salva, marii chefi bucătari vin în ajutorul tău.

Poți reda strălucirea tigăii, evitând soluțiile chimice din comerț. Tot ce trebuie să faci este să culegi anumite ingrediente care se găsesc, fără îndoială, la tine în cămară.

  • 1 lingură de zahăr.
  • 1 cană de apă.
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu.
  • 3 linguri de detergent de vase.
  • 1 lingură de acetonă.

Pentru început, vei lua un castron, în care vei amesteca toate ingredientele enunțate anterior, până când vei obține o pastă omogenă. În continuare, vei turna soluția într-o sticlă cu pulverizator, pe care o vei agita foarte bine, înainte de a o folosi.

Citește și A pus câteva pliculețe de ceai într-o tigaie cu apă fiartă. Motivul te lasă fără cuvinte, e cel mai tare truc

E important să cureți foarte bine tigaia

Tot ce rămâne de făcut este să pulverizezi soluția din zahăr pe toate părțile arse ale tigăilor sau oalelor. Vei lăsa amestecul să acționeze preț de 20 de minute, nu înainte de a așeza un șervețel pe partea arsă pe care pulverizezi amestecul.

În acest fel, soluția se va menține pentru mai mult timp, pe partea arsă a tigăilor. După ce s-au scurs cele 20 de minute, poți curăța tigaia la fel ca de obicei, cu un burete umed și detergent de vase.

În doar câteva minute, vei observa cum arsura se desprinde de fundul și pereții tigăii, iar recipientele tale vor fi ca noi. În cazul în care simți că trebuie să insiști puțin asupra petelor, gospodinele îți recomandă să freci tigaia cu partea abrazivă a buretelui. La final, vei clăti tigaia cu multă apă.