UEFA, mesaj de ultimă oră despre finala Euro 2020. Ungaria, în culmea fericirii

UEFA, mesaj de ultimă oră despre finala Euro 2020. Ungaria, în culmea fericirii
UEFA, mesaj de ultima ora despre finala EURO 2020

Ungaria ar putea primi cea mai mare veste din partea UEFA. Chiar dacă în acest moment finala Campionatului European este programată să fie jucată pe stadionul Wembley din Londra, cel mai așteptat meci al competiției ar putea să aibă loc, totuși, la Budapesta. Iată de ce oficialii forului fotbalistic european ar putea lua această decizie.

UEFA, mesaj de ultimă oră despre finala Euro 2020. Ungaria, în culmea fericirii

Finala EURO 2020 va avea loc pe data de 11 iulie pe stadionul Wembley din Londra. Însă locația în care se va disputa mult-așteptaul meci nu este bătută în cuie. Asta pentru că UEFA ar putea decide schimbarea stadionului din capitala Regatului Unit cu cel din Budapesta.

Forul european ar fi amenințat guvernul britanic că va muta finala, dacă autorităție de la Londra vor impune carantina celor 2.500 de invitați ai UEFA, potrivit The Times. Miniștrii eglezi iau în calcul varianta scutirii de carantină pentru UEFA şi FIFA, precum şi pentru politicienii, sponsorii şi reprezentanţi ai deţinătorilor de drepturi TV invitaţi.

În prezent, persoanele care sosesc în UK din țările aflate pe lista galbenă sau roșie sunt obligate să stea în carantină 10 zile. Situație devine și mai delicată când vine vorba de desfășurarea Campionatului European pe teritoriul Marii Britanii. Fiecare țară care participă la turneul final este trecută de autoritățile londoneze pe lista glalbenă, mai puțin Turcia care se află pe lista roșie.

Dacă guvernul Marii Britanii nu va da un răspuns favorabil, cel mai probabil UEFA va decide mutarea partidei din ultimul act al competiției continentale la Budapesta. De aemenea, Wembley va găzdui și cele două partide din semifinale.

Directorul EURO 2020: ”Sperăm să ajungem la un rezultat”

Directorul EURO 2020, Martin Keller, a precizat că UEFA a contactat autoritățile de la Londra pentru a permite suporterilor celor patru echipe califiate în semifinale să participe la meciuri fără restricții.

„Suntem în discuţie pentru fazele finale, în special pentru semifinale şi finală. Discutăm în fiecare zi cu autorităţile locale, dar sperăm să ajungem la un rezultat bun cu guvernul. În acest moment, este prea devreme pentru a spune, dar am primit semnale că ar putea fi posibil. Dar este prea devreme pentru a da un răspuns clar”, a explicat Martin Keller.

În semifinale și finală, stadionul Wembley poate fi ocupat la capacitate de 50%. În schimb, pe Puskas Arena din Budapesta, fanii vor putea să ocupe în totalitate locurile. De asemenea, autoritățile ungare le vor permite acestora să meargă la baruri și restaurante înainte finalei de pe 11 iulie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI