20 iul. 2022 | 07:34

Ucraina, apel urgent către Occident. Solicitarea care îl va înfuria pe Vladimir Putin: „Acest lucru ar putea schimba jocul pe câmpul de luptă”

Politică
Ucraina, apel urgent către Occident. Solicitarea care îl va înfuria pe Vladimir Putin: „Acest lucru ar putea schimba jocul pe câmpul de luptă
Volodimir Zelenski, în timpul unui mesaj

Presată de pierderile suferite, Ucraina vine cu o solicitare urgentă către Occident, afirmând că doar așa, regulile războiului s-ar putea schimba în favoarea țării invadate. În cursul zilei de ieri, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a cerut Occidentului un număr mai mare de sisteme de artilerie de precizie pentru a putea contraataca soldații ruși.

SUA, principalul livrator de sisteme de artilerie de precizie Himars

După o lungă așteptare și insistențe din partea Ucrainei, SUA a început de la jumătatea lunii iunie să trimită mai multe sisteme de artilerie de precizie Himars, cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, instrumente de luptă pe care ucrainenii le-au folosit cu succes împotriva Rusiei. Din păcate, acestea nu sunt de ajuns, motiv pentru care, Ucraina face o nouă solicitare privind trimiterea acestui tip de artilerie, menționând rezultatele avute cu cele trimise anterior.

„Aceste sisteme ne-au permis să distrugem circa 30 de posturi de comandament şi depozite pentru stocarea de muniţii”, a declarat Reznikov, potrivit Agerpres.

Ministrul ucrainean al Apărării a ținut să le mulțumească partenerilor pentru trimiterea sistemelor HIMARS, care au adus un aport semnificativ în război, armata ucraineană reușind să încetinească avansul rușilor pe teritoriile vizate de Putin.

„Acest lucru a redus semnificativ avansul ruşilor şi a redus enorm intensitatea tirurilor lor de artilerie. Prin urmare, funcţionează. Le suntem recunoscători partenerilor noştri”, a adăugat acesta, reiterând asupra faptului că este nevoie de mai multe arme.

„Pentru o contraofensivă eficientă, cred că am avea nevoie de cel puţin 100. Acest lucru ar putea schimba jocul pe câmpul de luptă”, a adăugat oficialul ucrainean.

Pentru un rezultat și mai bun, ministrul Apărării a solicitat Occidentului și sisteme de rachetă cu rază lungă, între 100 și 150 de kilometri, explicând că ar fi necesare pentru deconectarea trupelor ruse de dispozitivul lor de sprijin.

Rachetele cu rază de acțiune lungă îi deranjează pe ruși

În ciuda acestor cereri insistente, Joe Biden a refuzat să trimită acest tip de artilerie cu rază lungă, temându-se că ucrainenii pot ataca ținte din interiorul teritoriului rusesc, acțiune care ar impinge Occidentul într-un conflict direct cu Rusia, așa cum Vladimir Putin a amenințat.

Pe de altă parte, Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării și unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, a inspectat grupul Vostok care luptă în Ucraina, solicitând distrugerea rachetelor cu rază lungă, care au distrus mai multe puncte de interes ale Rusiei.

„I-a dat instrucțiuni comandantului să acorde prioritate rachetelor cu rază lungă de acțiune și armelor de artilerie ale inamicului”, a anunțat ministerul rus al Apărării.

 

Cu privire la durata războiului, Andry Yermak, șeful de stat major al președintelui Volodimir Zelenski, a susținut că Ucraina dorește ca războiul să se termine până în iarnă, deoarece, acest lucru ar oferi timp forțelor rusești să se consolideze și să devină mai agresive în ceea ce provește atacurile împotriva Ucrainei.

„Este foarte important pentru noi să nu intrăm în iarnă. După iarnă, când rușii vor avea mai mult timp pentru a săpa, va fi cu siguranță mai dificil”, a declarat Andry Yermak, potrivit The Guardian.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Topul numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro