TVR riscă o amendă uriașă, după emisiunea Viața Satului în care a apărut Liviu Dragnea

TVR riscă o amendă uriașă, după emisiunea Viața Satului în care a apărut Liviu Dragnea
TVR poate fi amendată, după aparițiile lui Dragnea și Daea la Viața Satului

PNL solicită CNA și Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum de au ajuns Liviu Dragnea și Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea Viața Satului, difuzată de postul public de televiziune duminică, 13 mai 2019. Anunțul a fost făcut pe Facebook de prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

Deputatul a scris că TVR riscă o amendă uriașă, în condițiile în care în emisiunea Viața Satului nu a existat un marcaj cu textul „promovare electorală.”

„Regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat clar și prevede obligativitatea marcajului specific ‘promovare electorală’, afișat în mod vizibil pe toată durata difuzării emisiunii (Art. 11 din Decizia CNA 308 din 26 martie 2019). În cadrul emisiunii Viața Satului, difuzată duminică, 12 mai 2019, acest afișaj a lipsit. Dragnea și Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici”, a scris Raluca Turcan pe contul personal de Facebook.

TVR poate fi amendată, după aparițiile lui Dragnea și Daea la Viața Satului

„În acest caz, TVR poate primi amendă de zeci de mii de lei. Amenda pe care o riscă TVR pentru acest derapaj NU TREBUIE PLĂTITĂ TOT DIN BANII PUBLICI, ci să o achite Liviu Dragnea și Petre Daea”, a mai scris prim-vicepreședintele PNL pe rețeaua de socializare.

Mesajul a fost postat după ce Liviu Dragnea și Petre Daea au apărut duminică, 12 mai, în emisiunea Viața Satului, pe TVR1, unde au vorbit despre programul PSD de subvenţii acordate pentru creşterea legumelor. Cu alte cuvinte, au făcut campanie electorală la televizor, fără ca postul TV să specifice acest lucru. PNL a făcut sesizare la CNA și acuză că a fost încălcată legislația electorală.


„Obișnuit să cumpere voturi înainte de alegeri, Dragnea a rămas în pană de idei și promite subvenții mai mari la roșii. Probabil așa vrea să acopere huiduielile de la Galați și Iași, dar și-a pierdut simțul realității. A ajuns ‘INAMICUL NR.1 AL UE’, Liviu Dragnea, să promită subvenții mai mari din bani europeni? Cine, la nivel european, îi mai ia în seamă pe Dragnea sau pe oricare altul din PSD?

Solicit CNA și Comisiei de Etică a TVR să spună cum s-a ajuns ca TVR să facă campanie mascată pe banii publici și să ia măsurile care se impun!”, a mai scris Raluca Turcan.