TVR, noi probleme din cauza lui Ionuţ Cristache. Câți bani vor scoate din buzunar acum

de: Ana Chivu
22 07. 2021

Ionuț Cristache aduce noi probleme trustului TVR. Câți bani urmează să scoată postul din buzunar acum? Ce s-a întâmplat între cele două ediții și care a fost răspunsul prezentatorului în fața acuzațiilor?

TVR are noi probleme din cauza lui Ionuț Cristache

Televiziunea Publică s-a ales cu o nouă amendă din partea Consiliului Național al Audiovizualului. Postul public a fost sancționat din cauza unor afirmații din partea moderatorului. Concret, cuvintele lui Ionuț Cristache din emisiunea România9 despre mai mulți lideri PNL și despre președintele Klaus Iohannis nu au fost ușor de trecut cu vederea.

Edițiile cu pricina din datele de 20 și 28 ianuarie 2021 au fost analizate în ședința din 22 iulie a.c. TVR a primit o sancțiune de 10.000 de lei în urma propunerii din partea Oanei Dincă ce a fost votată ‘pentru’ de șapte dintre membri. Doi dintre aceștia au votat ‘împotrivă’.

Moderatorul a spus în cadrul ediției din 28 ianuarie că: „Nu ştiu dacă aţi realizat, dar preşedintele Klaus Iohannis şi-a început anul cu chef de muncă şi de faultat Constituţia, ar spune unii.”

Schimb de replici între șefa CNA și moderator

În timpul ședinței a existat un schimb de replici între Ionuț Cristache și membrii CNA. Șefa instituției l-a întrebat pe prezentator cum se raportează la rolul său dacă face aprecieri de valoare precum a făcut-o în cadrul edițiilor menționate.

Cea din urmă a subliniat: „Mă întreb dacă ăsta e rolul moderatorului de genul – compromis moral, zero valoare umană. Ne-ar fi prins bine să avem şi nişte dovezi care să se probeze afirmaţiile.”

Ionuț Cristache a continuat să glumească și a spus că se simte la procuratură, ulterior menționând că toate afirmațiile pleacă de la niște fapte concrete. Concluzia discuției dintre moderator și membri CNA a fost că vedetei nu îi este rușine de nimic din ce a făcut și că a încercat să ducă emisiunea până la capăt pe cât de bine a știut.

Ce a fost taxat de CNA?

  • Invitați în emisiuni: Ion Cristoiu și Mircea Dinescu

Ionuţ Cristache: Toată lumea se întreabă de ce e revoluţia roz. Că cică e culoarea anului. Sau culoarea preferată…
Ionuţ Cristache: A doua oară. Haideţi să-l vedeţi pe domnul Rareş Bogdan ascuţindu-şi, eram să zic penseta, armele la ALEPH NEWS şi după aia cerându-i scuze public pentru ce a zis, dar la Digi. Adică penibilul cât casa. Materialul cu domnul Rareş!
Ionuţ Cristache: Lămuriţi-ne şi pe noi, ce a vrut băiatul ăsta de la viaţa noastră, că e deja ca în povestea cu Petrică şi lupul. E adoua revoluţie eşuată, când o să se întâmple, n-o să mai creadă nimeni.
Ionuţ Cristache: Dar oricum să presupunem, domnilor, să presupunem că eu un sâmbure de nemulţumire în PNL, da? Şi sau strâns ăia, staţi puţin, lăsaţi-mă puţin, trei pucişti. Boc, Bolojan… Băi, atâta i-a dus capul? Să-l pună pe cel mai compromis moral om din partidul ăla, pe Rareş Bogdan care, zero valoare umană, l-au trimis la înaintare…
Ionuţ Cristache: Moralitate la Rareş Bogdan? Haideţi domnule, lăsaţi-o baltă! (…)