Salariul uriaș încasat de Ionuț Cristache de la TVR. Ce clauză senzațională are în contract

Salariul uriaș încasat de Ionuț Cristache de la TVR. Ce clauză senzațională are în contract
Jurnalistul Ionuț Cristache în „război” cu TVR

Celebrul jurnalist Ionuț Cristache este foarte supărat zilele acestea pe noua conducere TVR. După o lungă perioadă în care „România9” era difuzată de la ora 21:00, noua conducere a decis mutarea ei la ora 17:00. Conform contractului dintre jurnalist și TVR, acest aspect nu era prevăzut. Astfel că jurnalistul a dat în judecată TVR, dar instanța a decis împotriva acestuia.

Jurnalistul Ionuț Cristache în „război” cu TVR

O lungă perioadă de timp emisiunea realizată de Ionuț Cristache, „România9” a avut ora de difuzare 21:00. Odată cu numirea noii conduceri la instiuția publică de televiziune, telespectatorii emisiunii aveau parte de o surpriză. Conducerea decidea mutarea emisiunii în intervalul orar 17:00 – 18:00, în zilele de luni și marți.

Nemulțumit de această mutare jurnalistul decide să apeleze la instanța de judecată, motivațiile find că în contractul dintre TVR și Ionu Cristache nu exista stipulată această mutare a emisiunii.

„În noua grilă, Ionuţ Cristache va fi pe post între orele 17.00 şi 18.00, de luni până joi. Ionuţ Cristache este plasat imediat după emisiunile despre minorităţi.

Emisiunea în limba Maghiară luni şi marţi, Convieţuri – miercuri şi Akzente – joia”, anunța conducerea TVR.

Din păcate pentru Ionu Cristache, instanța de judecată dădea câștig de cauză conducerii TVR, motivând că „nu conţine nicio clauză cu privire la ora de difuzare a emisunii, aspect pe care însuşi reclamantul îl recunoaşte prin cuprinsul cererii de chemare în judecată”.

Cu alte cuvinte ora de difuzare a emisiunii rămâne cea stabilită inițial de noua conducere a TVR, ora 17:00.

Salariu fabulos primit de jurnalist

Printre justificările date de Instanța de judecată, după ce au dat decizia favorabilă televiziunii publice, erau referiri și la discursul justificativ al noii directoare generale a TVR. Așa se face că demersul jurnalistului de a reveni la ora 21:00 în grila de programe a privit aviz negativ.

„Instanţa consideră declaraţia Doinei Gradea, fosta şefă TVR, ca având „un vădit caracter pro causa. Decalrația s-a întocmit la câteva zile după anunţarea reclamantului de către conducerea SrTV cu privire la schimbarea orei emisiunii.”, conform motivării.

Discuțiile despre remunerația jurnalistului Ionuț Cristache au făcut tot felul de speculații. Dar, conform celor de la Adevărul, s-a aflat care este suma pe care jurnalistul o primește din partea TVR pentru emisiunea pe care o realizează.

Conform publicației amintite, Ionuț Cristache ar încasa 44.700 de lei brut lunar. Datele arată că jurnalistul ar încasa în total, aproximativ 110.000 de euro pe an de la TVR pentru prestația sa jurnalistică. Toate acceste date, mai spune Adevărul, se regăsesc în contractul de cesiune a drepturilor patrimoniale,

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI