12 sept. 2018 | 15:13

Clipul rar și cutremurător cu atacul asupra Americii din 11 septembrie 2001

Știri generale

Un videoclip rar filmat în momentele care au urmat prăbușirii Turnurilor Gemene World Trade Center, la 11 septembrie 2001, surprinde detalii îngrozitoare despre iadul pe care l-au îndurat new yorkezii într-una dintre cele mai negre zile ale istoriei Satelor Unite ale Americii.

Pe 11 septembrie 2018 s-au împlinit 17 ani de la cel mai tragic atentat care a lovit Occidentul în istoria modernă. Miile de morți și de răniți rămân o amintire neagră pentru familiile și prietenii victimelor și un coșmar retrăit permanent în memorie pentru cei care au supraviețuit atacului terorist de la 11 septembrie 2001.

La 17 ani de la incident, un clip rar a fost, în sfârșit, publicat în mediul online, pentru a comemora victimele de atunci și a arăta din nou lumii clipele teribile prin care au trecut nu doar cei aflați în imediata vecinătate a Turnurilor Gemene.

11 septembrie 2001 world trade center atentat

Videoclipul a fost filmat de fotojurnalistul Mark LaGanga, care la acea vreme era reporter la postul TV CBS News. Videoclipul are 29 de minute și surprinde momentele de după prăbușirea clădirilor Wolrd Trade Center.

Înregistrarea începe în momentul în care abia primul turn fusese lovit de avion. I-a întâmpinat pe polițiștii și pompierii care se retrăgeau de la locul tragediei acoperiți de moloz, abia respirând și epuizați. În acele minute, nimeni nu știa ce se întâmplase. Li s-a spus doar că se prăbușise un avion de mic dimensiuni…în World Trade Center.

11 septembrie 2001 world trade center atentat

De fapt, LaGanga sosise la fața locului puțin după ora 10 dimineața. Fusese dus cu duba postului CBS News, dar îl lăsase în apropiere de turnul de nord, fără să-și dea seama că turnul de sud căzuse deja. Praful din atmosferă era atât de dens, încât nu puteai distinge nici măcar indicatoarele rutiere. Totul fusese blocat. În acea zi, New York, unul dintre cele mai animate metropole ale lumii, a stat pe loc.

Era o zi senină, însorită, fără vreun nor pe cer, dar la sol, străzile erau întunecate din cauza norului gigantic de praf care acoperise cerul ca o pâclă groasă, imposibil de străpuns cu privirea și imposibil de respirat.

11 septembrie 2001 world trade center atentat

Câteva minute mai târziu, s-a prăbușit și al doilea turn. “Mi s-a părut că aud un avion trecând pe deasupra. De aceea am îndreptat camera în sus”, mărturisește LaGanga.

Poți urmări și tu clipele de groază de la 11 septembrie 2001 în clipul pe care ți l-am publicat în acest articol. Mark LaGanga a îndrăznit atunci să se aventureze foarte aproape de locul prăbușirii, printre victime și salvatori.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Capital.ro
Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
România, OBLIGATĂ să mărească taxele și impozitele. Ce biruri li se mai pun românilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro