Turcii, din nou la picioarele lui Gică Hagi. „Nu te vom uita niciodată, profesor Hagi!”

Turcii, din nou la picioarele lui Gică Hagi. „Nu te vom uita niciodată, profesor Hagi!”
Turcii, din nou la picioarele lui Gică Hagi. „Nu te vom uita niciodată, profesor Hagi!”

Dragostea pe care fanii i-o poartă lui Gică Hagi este nemărginită. Deși au trecut 19 ani de la retragerea sa, „Regele” este în continuare în inimile suporterilor de pretutindeni.

Turcii sunt la pcioarele Regelui Gică Hagi

Trecerea lui Gică Hagi pe la Galatasaray și-a pus amprenta asupra pătimașilor fani turci. Aceștia l-au adulat cât a jucat pe malul Bosforului și nu l-au uitat nici după ce s-a retras din activitate. Nici conducerea clubului din Istanbul nu l-a uitat pe marele nostru Gică Hagi. Deși au trecut 19 ani de la acel moment încărcat de emoție, în care „Maradona din Carpați” sau „Regele” sau, mult mai clar, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, agăța ghetele în cui în fața unei mulțimi în extaz și tristă în același timp, cei de la Galatasaray au făcut un gest extraordinar azi, pe rețelele de socializare.

Pe contul de Twitter, Galata a postat un mesaj impresionant, alături de un rezumat amplu al golurilor și momentelor fantastice reușite de Gică Hagi.

„Legenda lui Galatasaray și-a încheiat cariera pe 26 mai 2001 și a adunat o colecție de goluri și trofee și sute de clipe memorabile. Nu te vom uita niciodată, Profesor Hagi!”, este mesajul postat de Galata.

Gică Hagi, legenda lui Galatasaray

Hagi este cel mai iubit dintre jucătorii care au marcat istoria lui Galatasaray. Gică Hagi, 55 de ani, a jucat 132 de meciuri la Galatasaray în perioada 1996-2001, marcând 59 de goluri.

Cinci sezoane de vis, în care a câștigat patru titluri de campion al Turciei, de câte două ori Cupa Turciei și Supercupa Turciei, ridicând deasupra capului și Cupa UEFA și Supercupa Europei.

„A fost cea mai bună decizie a carierei mele”, a spus Hagi în momentul în care a semnat cu Galatasaray, pe 8 august 1996, când s-a transferat de la Barcelona.

Gică Hagi a antrenat-o pe Galata în două rânduri – în sezonul 2004 -2005 (când a cucerit Cupa Turciei) şi în sezonul 2010-2011.