Tunelurile secrete din România. Triunghiul despre care nu știu mulți oameni
Ce tuneluri secrete din România i-au surprins pe mulți? Există un triunghi despre care puțini oameni știu. Concret, este vorba despre rețeaua dintre Bucegi și Egipt – ‘Triunghiul de aur’ al Daciei. Unde se află?
Tuneluri secrete din țara noastră: triunghiul istoric despre care puțini au auzit
„Triunghiul de aur“ al Daciei – reţeaua dintre Bucegi şi Egipt, tunelul şi piramida paranormală din Ceahlău sunt câteva tuneluri care au surprins pe toată lumea. Subteranul României ar fi străbătut de aproximativ 500 de kilometri de tuneluri și catacombe săpate în urmă cu mulți ani, arată un volum intitulat „Secretele României subterane“.
Numeroase legende s-au păstrat până în ziua de azi despre galeriile săpate în munți, cu rol de refugiu pentru populația din calea cotropitorilor. Există o poveste care spune că rețeaua din interiorul Bucegilor a fost făcută să creeze o comunicare pe sub pământ cu piramidele din Egipt.
Alții spun că acolo se ascund multe secrete ce nu ar trebui descoperite. La extremă de află cei care consideră că traseul a fost făcut de civilizații extaterestre care monitorizează atent ce se întâmplă pe pământ.
Se spune că rețeaua de tuneluri nu ar există doar sub munții Bugeci, ci în întreg arcul carpatic. Se mai zvonește că erau cunoscute doar de preoți și căpetenii în vremea dacilor și aveau un rol important în strategie sau ascundeau tezaurul nemurilor.
Ce spune un specialist?
„Cercetările le-am început din judeţul Suceava, unde există o poartă de intrare în această reţea de tuneluri subterane artificiale. De acolo, reţeaua porneşte în trei direcţii: una pe direcţia Rădăuţi – Suceava, o alta pe sub munţii Retezat, Bucegi, Ceahlău şi Satu Mare, iar o a treia trece pe sub muntele Godeanu, la vest de mănăstirea Tismana.
Nu tunelurile m-au interesat efectiv, ci pentru mine a fost curiozitatea dacă am avut o civilizaţie străveche care le-a creat, şi ce rost aveau acestea. Cred că prin ele se făceau transferuri de populaţie, dar se transportau şi minereuri”, spune Constantin Bursuc, conform adevărul.ro.
Anumite măsurători au arătat că există două tuneluri care traversează munții din zona masivului Bucegi până aproape de Peștera Urșilor, din Carpații Occidentali. De asemenea, aici se spune că există galerii care comunică prin munte cu Retezatul și Rarăul. Pe vârfurile tuturor sunt prezente sanctoare care formează ‘Triunghiul de aur’ al Daciei.