13 nov. 2021 | 20:12

Tulpina incredibilă de covid, descoperită în Franța. E mai puternică în fața vaccinului

News
Tulpina incredibilă de covid, descoperită în Franța. E mai puternică în fața vaccinului
Tulpina incredibila de covid, descoperita in Franta

Informații îngrijorătoare au apărut în spațiul public, în urmă cu puțin timp. Se pare că cercetătorii au descoperit o nouă tulpină a coronavirusului în Franţa, aceasta având o mutaţie fără precedent la proteina Spike, cea care permite virusului să intre în celula umană.

Unde ar fi fost descoperită noua tulpină de coronavirus

Autoritățile au confirmat 24 de cazuri diagonisticate pozitiv cu noua tulpină COVID, depistate la o şcoală din orașul Bannalec, situat în regiunea Bretania din vestul Franței. Ar fi vorba despre șase adulți și 18 copii. În urma acestui incident, autorităţile franceze au sistat orele și au închis deîndată unitatea şcolară.

Un oficial francez, citat de jurnaliştii din Israel, susţine că noua tulpină a coronavirusului a fost numită B.1.X sau B.1.640 și are mutaţii fără precedent, vizând în mod special proteina Spike. Specialiștii susțin că din cauza acestui lucru, virusul ar fi mai puternic în faţa vaccinurilor care există, în acest moment, pe piață.

Conform jurnaliștilor de la Le Télégramme, un francez din Nantes care a călătorit anterior în Africa ar fi fost cel care a transmis virusul unei familii din Bannalec la o petrecere. E de lesne de înțeles faptul că, apoi, cei mici au răspândit virusul în întreaga școală. Cu toate acestea, autoritățile din Bretannia au asigurat populația franceză că situația se află sub control.

„Toate cazurile diagnosticate au lanțuri de transmitere identificate, ceea ce înseamnă că nu suspectăm o circulație prin intermediari neidentificați”, au declarat autoritățile franceze.

Ce spun experții din Israel despre noua tulpină a coronavirusului

Presa din Israel a dezbătut acest caz, unde un profesor de la Universitatea Bar-Ilan, originar din Franța, a explicat că noua variantă a coronavirusului ar avea mutații fără precedent, ceea ce stârnește îngrijorare.

Potrivit Jerusalem Post, au fost identificate câteva cazuri infectate cu noua variantă a virusului și în alte țări europene, precum Marea Britanie, Elveția, Scoția și Italia, acolo unde varianta Delta continuă să fie dominantă.

„Această variantă demonstrează că, dacă lași o parte din populația lumii fără acces la vaccinuri, atunci virusul va continua să se înmulțească, ceea ce va duce la apariția și mai multor variante.

Nu vreau să sperii oamenii. Există doar câteva cazuri de B.1.640 acum și s-ar putea foarte bine ca peste o lună să uităm cu toții de această variantă. Dar este un exemplu pentru ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu există acces la vaccinuri pentru toată lumea.”, a declarat profesorul Cyrille Cohen, notează cei de la sursa citată.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro