A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi afectați

A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi afectați
A apărut încă o tulpină a virusului covid-19

Se pare că pandemia nu are de gând să se sfârșească. O nouă tulpină a coronavirusului a apărut. Potrivit oamenilor de știință, mutația este diferită de cele apărute în Anglia și Africa de sud.

A apărut încă o tulpină a coronavirusului

Noua mutație de coronavirus a apărut în Germania. În Bavaria 35 de persoane au fost depistate pozitiv cu noua tulpină a virusului. Însă, specialiștii susțin că nu se știe dacă aceasta este mai periculoasă decât cele două descoperite anterior în Marea Britanie și Africa de Sud.

”Trebuie să așteptăm secvențierea completă. Nu putem spune în acest moment dacă această (mutație) are vreo relevanță clinică”, a declarat Clemens Stockklausner, director medical adjunct al clinicii Garmisch-Partenkirchen.

De asemenea, directorul clinicii Frank Niederbühl susține că deoarece este o mutație nouă, nu înseamnă că este mai infecțioasă.

”Simplul fapt că este o variantă nouă nu înseamnă că este mai infecțioasă”, a spus Frank Niederbühl, potrivit realitatea.net.

Restriții severe în Germania

În Germania se mențin în continuare restricții severe împotriva combaterii coronavirusului, cu toate că numărul de infectări a scăzut semnificativ. De asemenea și numărul pacienților de la secțiile de Anestezie și Terapie intensivă a scăzut considerabil.

Totodată, în Germania a fost impusă și purtarea măștilor cu un grad ridicat de protecție în spațiile publice închise și în locurile aglomerate. Mai mult, cancelarul Angela Merkel va avea o întâlnire cu cei 16 premieri de stat germani, în cadrul căreia se va discuta impunerea unor eventuale măsuri de restricție.

Adrian Streinu-Cercel, despre noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie

Nu cu mult timp în urmă, medicul Adrian Streinu Cercel a vorbit despre noua mutație a virusului apărută în Marea Britanie. Specialistul Institutului Matei Balș din Capitală a spus că, și în țara noastră ar putea exista mai multe cazuri de infecție cu această nouă tulpină apărută în Anglia.

”Acest caz reprezintă vârful icebergului. Sub ‘nivelul apei’ sunt multe alte cazuri pe care nu le-am identificat. Asta pentru că deocamdată nu este un sistem în care să verificăm în mod susținut circulația acestor mutante. Faptul că noi am făcut cercetări și ne-am interesat dacă la un moment dat sau la un alt moment intră virusul și în țara noastră acesta este un moment T0, cum a fost și primul caz.

Adică, la primul caz, a fost adus aici. L-am studiat, am verificat ce putem să facem, după care toată lumea și-a văzut de treabă”, a explicat profesorul, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI