Tudor Chirilă și-a luat inima în dinți și l-a jignit pe Klaus Iohannis. Ce a îndrăznit să îi spună

Tudor Chirilă și-a luat inima în dinți și l-a jignit pe Klaus Iohannis. Ce a îndrăznit să îi spună
Tudor Chirilă și Klaus Iohannis

În urmă cu puțin timp, cântărețul Tudor Chirilă a transmis un mesaj manifest către președintele Klaus Iohannis, căruia îi atribuie vina pentru tot ce se întâmplă rău în această țară, de o bună perioadă de timp încoace. Solistul trupei “Vama” subliniază motivul pentru care l-a votat pe Klaus Iohannis, crezând astfel că alege “răul cel mai mic”. Din păcate, speranțele i-au fost năruite și, astăzi, în timpul unei crize sanitare și politice, artistul a simțit nevoia să facă un rezumat a ceea ce consideră că trăiește astăzi popoprul român.

“Nu sunt primul care vă face ticălos în perioada asta”

Mesajul video a fost postat de Tudor Chirilă, miercuri, în jurul orei 20:30, și s-a bucurat de un real succes încă din prima oră, fiind distribuit și apreciat de mii de români. Încă de la început, artistul este cuprins de o stare de revoltă și regret, mărturisindu-i președintelui că îl consideră ticălos pentru modul în care a permis ca lucrurile să se desfășoare în ultimele luni în această țară, dar mai ales pentru faptul că s-a aliat cu diverși politicieni care nu meritau să decidă pentru “binele” cetățenilor.

„Pornesc acest mesaj către președintele Iohannis, sper că se gasește vreun consilier să i-l arate…nu că mesajul meu ar conta, și nu cred că va schimba ceva, dar aș vrea, dle Iohannis, să știți de la mine că vă consider un ticălos. Cred că sunteți un mare ticălos și e important să vă spun chestia asta, adică e ultima pe care o am ca cetățean: dreptul la liberă exprimare.

Eu nu v-am făcut ticălos, așa, fără motiv. Practic nu sunt primul care vă face ticălos în perioada asta. Sunteți un ticălos și trebuie să rămână cumva video-ul acesta mărturie.

“V-am votat ca fiind răul cel mai mic”

Sunteți ticălos pentru multe lucruri dar mai ales pentru situația în care ați adus această țară în ultimele luni, pentru ticăloșii pe care ați ales să-i tolerați lângă dumneavoastră, pentru așteptările multora pe care le-ați înșelat, și aici nu mă refer la mine. E bine să știți că eu nu v-am votat decât ca „răul cel mai mic”.

Nu v-am votat în momentul în care ați candidat cu Ponta, pentru că am considerat că nu trebuie votat nici acel individ care își făcea ziua pe stadioane și încerca să conserve în jurul lui același tip de gașcă mafiotă pe care văd că acum o aveți și dvs. N-am votat niciodat cu PSD-ul de când am drept de vot în țara asta, prin urmare nu era momentul să votez atunci cu Ponta. Și ați ieșit dumneavoastră.

A doua oară v-am ales în detrimentul doamnei Dăncilă, atunci când n-ați reușit și nu ați fost în stare să aveți o dezbatere cu candidatul Dăncilă. Am remarcat și atunci, că parcă și ea era profesor pe undeva, cum doi profesori nu sunt în stare să aibă o dezbatere. V-ați ferit atunci de o dezbatere la prezidențiale cu Dăncilă și v-ați făcut un discurs anti PSD.

Ați pozat în toate lucrurile care de fapt nu sunteți. Ați pozat într-un constructor, într-un om de echipă și mai ales într-un om cu respect față de lege. Ați reușit să păcăliți o țară întreagă atunci când v-ați dus la Ordonanța 13, ați făcut un lucru bun atunci, ați oprit Ordonanța 13, pentru că după foarte mult timp să încercați să-l aduceți pe Grindeanu în Guvern, acum spuneți că nu-l mai aduceți și așa mai departe…

„Este o criză politică pe care ați declanșat-o”

Ați aruncat țara în criză, pentru că sunteți direct vinovat de această criză politică, doar nu vă așteptați ca USR-ul să stea slugi și să le dați afară toți miniștrii, știți foarte bine chestia asta, este o criză politică pe care ați declanșat-o, sunteți vinovat de chestia asta.

Sunteți responsabil și vinovat și ați înșelat așteptările tuturor și sunt foarte covins că mulți oameni au fost înșelați de cel 1,90 m cât aveți și aliura asta de german serios. Din păcate nu sunteți un neamț serios, sunteți mai degrabă profilul unui leneș, unui ahtiat după imagine, și da, v-am votat cu toții pentru că v-am considerat răul cel mai mic.

“V-ați urcat cu partidul peste aceste proteste”

Știți foarte bine, că atât la protestele pentru salvarea Roșia Montană, cât și ulterior după Colectiv, în toate protestele de stradă care au solicitat clasei politice stat de drept și luptă anticorupție s-a strigat în piața „PSD și PNL, aceeași mizeie”, dar sigur că atunci când lupta din stradă a fost anti PSD, anti Dragnea și mai ales pentru niște valori pe care românii din stradă le doreau cumva ca un far călăuzitor: stat de drept, lupta anticorupție, respect față de lege, v-ați urcat cu partidul dvs pe aceste proteste.

V-ați urcat, ați profitat de ele, întodeauna când lupți împotriva cuiva, profită cealaltă parte. Toată lumea a sperat că veți fi un președinte care măcar va încerca să urmeze o agendă democratică, anticorupție, în respect fațî de lege, lucru pe care nu l-ați făcut.

Ce ați făcut a fost să vă asigurați că aveți o gașcă, că aveți niște cozi de topor, persoana lui Florin Cîțu s-a dovedit destul de folositoare, nu știu în ce relații o să mai fiți de acum înainte și nici nu mă interesează
Singurul lucru pe care l-ați demonstrat că-l aveți în agendă este să refaceți USL-ul.”, a concluzionat Chirilă.

Urmărește mesajul video publicat de artist: