Tudor Chirilă, apel pe rețelele de socializare. „Rămân fără surse de venit și fără protecție socială!”

Tudor Chirilă, apel pe rețelele de socializare. „Rămân fără surse de venit și fără protecție socială!”

Tudor Chirilă, îndrăgitul jurat al emisiunii de talente „Vocea României”, face apel, pe rețelele de socializare, la un tratament egal în ceea ce îi privește pe artiștii independenți. Acesta atrage atenția asupra faptului că există „o mare problemă”, ce trebuie rezolvată cât mai repede. Pe fondul crizei coronavirusului, sursele de venit ale artiștilor se împuținează, rămânând și fără protecție socială, deplânge juratul.

Artiștii rămân fără bani?

Starea generală creată de pandemia de coronavirus afectează îndeosebi sectorul privat, din cauza faptului că, stând în case, (măsură de prevenție împotriva infestării cu COVID-19), artiștii independenți rămân fără bani, nemaiputând să desfășoare activități remunerabile specifice pregătirii lor, este de părere juratul.

„Dacă actorii, muzicienii, dansatorii din instituțiile publice stau acasă având salariul plătit, e o mare problemă în schimb cu artiștii independenți, care nu mai au din ce trăi. Ei nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, și rămân fără surse de venit şi fără nicio protecţie socială”, scrie, pe pagina personală de Facebook, vedeta.

Tudor Chirilă, apel pe Facebook

Invocând articolul 33 din Constituție, artistul cere ca atât persoanelor care prestează servicii în zona economică, cât artiștilot care lucrează pe cont propriu, să li se ofere aceleași compensații, dat fiind că cei din urmă sunt la fel de „utili” în societate, motiv pentru care drepturile lor sunt irefutabile.

Jurații de la Vocea României
Jurații de la Vocea României

„Este just ca aceștia din urmă să fie tratați ca antreprenori ai propriului lor talent și să primească aceleași compensații ca cei din zona economică, deoarece utilitatea lor publică este consacrată prin Constituție (art. 33, dreptul la Cultură).”

Salariul artistului ca antrenor la emisiunea de talente este unul impresionant. Acesta încasează, pentru un singur sezon, sume nu mai mici de 40.000 de euro, potrivit unor surse din interiorul televiziunii. După cum bine ne dăm seama, pentru el, motivația financiară e una cât se poate de consistentă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI