Trusa de supraviețuire în caz de război sau calamitate. Ce trebuie să conțină
Ce trebuie să conțină trusa de supraviețuire în caz de război sau de calamitate. Anumite alimente, dar și alte obiecte îți pot fi de folos în situațiile de criză, chiar dacă, evident, nu poți deține controlul asupra evenimentelor, care se pot întâmpla oricând. Însă pentru a evita să devii o victimă a propriei nepăsări, s-ar putea să te intereseze ce anume ar trebui să conțină trusa ta de supraviețuire.
Trusa de supraviețuire în caz de război sau calamitate
În ce privește necesarele provizii, trebuie să știi doar că sunt mai multe tipuri pe care ai putea să le incluzi în trusa ta de supraviețuire, în caz de calamitate sau situații de urgență. Este necesar, în primul rând, ca acestea să fie greu perisabile, iar asta ca să-ți asigure supraviețuirea pentru mai multe zile, în caz că ți se interzice părăsirea locuinței din varii motive.
Astfel de alimente pot fi conservele cu termen de expirare îndepărtat, care se pot consuma reci sau calde, dacă sunt încălzite. Mai poți să adaugi pe lista acestor alimente și untul de arahide, compoturile de fructe si conservele de legume, batoanele de cereale și ciocolată, dulcețuri, miere, lapte praf ambalat, covrigi, chipsuri, fructe uscate, deshidratate.
Nucile și semințele pot fi de asemenea utile, dacă vei avea nevoie de o porție de mâncare mai mică. Nu ar strica să ai la îndemână nici mălai, făină, zahăr, orez, suc de roșii și bulion, paste, cafea, cacao, ceai.
Pâinea care îți rămâne la masă se poate păstra și ele pentru vremurile grele, dar ar fi bine să o coci la cuptor înainte de a o pune în pungi de plastic.
Mai poți pune pe lista ta și ulei și suc. Nu trebuie să duci lipsă, în momente critice, nici de apă plată, în cantități cât mai generoase, aici specialiștii indicând provizii de circa 4 litri pe zi pentru fiecare persoană care beneficiază de trusa de supraviețuire.
Nu uita de trusa medicală!
Trebuie să te mai asiguri temeinic și că produsele tale nu sunt expirate și trebuie să le schimbi pe cele a căror dată de expirare se apropie. De asemenea, ambalajele nu trebuie să deteriorate, iar spațiul unde le depozitezi trebuie ferit de căldură, umezeală sau de razele directe ale soarelui.
În caz că cutiile de conserve nu au cheiță, trebuie să ai la îndemână și un deschizător de conserve. Trusa ta de supraviețuire mai trebuie să conțină și o lanternă cât mai bună, dar și baterii de calitate, pentru a le schimba în cazul în care cele vechi se consumă, mai trebuie să ai un radio cu baterii, dar și baterii de schimb pentru el, obiecte de igienă, printre care: geluri dezinfectante, șervețele umede, săpun, pastă de dinți, periuță, apă de gură, hârtie igienică, absorbante, scutece, dacă există un bebeluș în preajmă.
Trusa mai poate conține și o mască respiratorie de protecție, brichete sau chibrituri, haine mai groase și pături, toate actele, o hartă și acumulatori externi pentru telefoanele mobile. Trusa în caz de calamitate mai trebuie să conțină și o trusă medicală, în care, pe lângă bandaje, să ai și comprese sterile și dezinfectant, medicamente de genul antisepticelor, analgezicelor, antivomitive, insulină, dacă este cazul, antibiotice.