Caz șocant într-o grădiniță. O educatoare a otrăvit 25 de copilași din răzbunare. În ce stare se află micuții și cum va fi sancționată femeia

Caz șocant într-o grădiniță. O educatoare a otrăvit 25 de copilași din răzbunare. În ce stare se află micuții și cum va fi sancționată femeia
Caz șocant într-o grădiniță. O educatoare a otrăvit 25 de copilași din răzbunare. În ce stare se află micuții și cum va fi sancționată femeia Poză cu scop ilustrativ: ea.md

Răzbunarea oamenilor poate atinge limite nebănuite, mai ales atunci când ajung să nu mai gândească rațional. Acesta este și cazul unei educatoare din China care a otrăvit 25 de elevi, din răzbunare față de colegul său.

La ce metodă criminală a recurs cadrul didactic

Perioada grădiniței este una dintre cele mai frumoase și mai pure etape din viața unui copil, însă ce se întâmplă atunci când cineva lasă urme adânci asupra copilăriei și sănătății acestora? 25 de elevi au fost victimele neputincioase ale unei educatoare din China, după ce acestora li s-a administrat nitrit de sodiu în piureu, o substanță extrem de toxică pentru sănătate, cunoscută și sub denumirea mascată de E250. Într-o doză mai mare de 4 g, această substanță cancerigenă este letală.

Gestul nebunesc al femeii a venit după o ceartă cu un coleg, ca metodă de răzbunare pentru acesta. Evenimentul tragic s-a petrecut în luna martie a anului precedent, iar rapoartele din acea perioadă arată că micuții s-au simțit foarte rău, au avut stări de vomă și de leșin după ce au consumat piureul otrăvit.

Potrivit presei internaționale, copilașii au supraviețuit otrăvirii, cu excepția unuia, care a fost internat în stare gravă timp de 10 luni, iar în luna ianuarie a anului 2020 a decedat, scrie The Guardian.

Cum va plăti pentru fapta sa

Un tribunal din provincia centrală Henan, Wang Yun a decis că femeia știa de efectele pe care le produce această substanță, astfel că a acționat în cunoștință de cauză. Din păcate, gestul femeii de a otrăvi persoane nu este singular, ea încercând același lucru și cu soțul său, în 2017, după ce i-a pus nitrit de sodiu în cană. În cele din urmă, bărbatul a scăpat doar cu răni ușoare.

Potrivit Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, nitritul este toxic și cancerigen, fiind utilizat în îngrășăminte, conservarea alimentelor, precum și muniții și explozivi. Atunci când este consumat peste limita admisă, această substanță poate opri corpul uman să absoarbă în mod corespunzător oxigenul.

În urma faptelor sale, tribunalul a decis ca femeia să primească pedeapsa adecvată infracțiunii comise, astfel ea a primit pedeapsa cu moartea.

Potrivit hotărârii judecătorești definitive, pronunțate luni, ”metodele şi circumstanţele criminale au fost extrem de dure, cu circumstanţe deosebit de grave şi ar trebui să fie aspru pedepsită conform legii”, scrie wbrz.com.

Copil strâns de gât într-o grădiniță din România

Nici grădinițele din România nu sunt ferite de incidente, astfel că un eveniment nefericit a avut loc  la grădinița „Rază de Soare” din Ploiești, acolo unde un copil a fost strâns de gât de un coleg până a leșinat.

Sursă: Ziarul Incomod

Ceea ce este și mai grav este faptul că incidentul este un bonus adus la un lung șir de conflicte între cei doi copii, problemă pe care părinții au reclamat-o constant în ultimii trei ani.

Chiar dacă mai mulți părinți au susținut că acest copil a fost agresiv în nenumărate rânduri cu copiii lor, cazul a părut să ridice probleme exclusiv după ce părinții copilului sugrumat au depus plângere la poliție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI